Стотици хиляди алжирци масово излязоха днес на улиците, главно в

...
Стотици хиляди алжирци масово излязоха днес на улиците, главно в
Коментари Харесай

Невиждана досега демонстрация в Алжир настоя президентът да се оттегли

Стотици хиляди алжирци всеобщо излязоха през днешния ден на улиците, основно в центъра на столицата, с цел да стачкуват против удължаването на мандата на президента Абделазиз Бутефлика, предадоха Франс прес и Ройтерс. Това са най-големите митинги против 20-годишното ръководство на президента, почнали предишния месец. В понеделник Бутефлика разгласи отсрочване на президентските избори, планувани за 18 април.
 
Това е четвъртият следващ петъчен ден на национални митинги против 82-годишния президент. Много стачкуващи излязоха след петъчната молитва по улиците, загърнати в национални флагове в алено, зелено и бяло.

 
В Оран, Константин и Анаба - втори, трети и четвърти по величина градове в страната, също има забележителна готовност, съгласно публицисти и локални медии. Алжирци демонстрираха и в други градове, демонстрират фрагменти, оповестени в обществените мрежи.

В столица Алжир мъже, дами и деца се разхождаха в празнична атмосфера по булеварди и улици към централно кръстовище с емблематичната постройка на пощата в сърцето на града. Кръстовището беше почерняло от народ, както и улиците, които водят към него, а множеството изпълваше повече от 2 километра по необятна пътна артерия.

 
" Искахме избори без Бутеф, а се оказваме с Бутефлика без избори ", се чете на афиш. " Когато споделяме " не на пети мандат ", той (Бутефлика) ни споделя " тогава резервирам четвъртия ", написа на различен.  Процесията е като цяло мирна, в сходство с лозунгите на митинга - придвижване, невиждано до момента от избирането на Бутефлика преди 20 години.-->
 
Когато част от колона стачкуващи стигна до заграждения, блокиращи улица, водеща към президентството и стартира да се връща назад, стотина младежи хвърляха камъни по служителите на реда, които ги отблъснаха. Няколко души бяха ранени при конфликтите, траяли към половин час, съобщи Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР