Стотици гръцки студенти участваха в демонстрация в Атина и други

...
Стотици гръцки студенти участваха в демонстрация в Атина и други
Коментари Харесай

Ченгетата вън от кампусите - гръцки студенти протестират срещу предложение

Стотици гръцки студенти участваха в проява в Атина и други градове против проекти за по-голямо полицейско наличие в университетите, осведоми Агенция Франс Прес.

" Ченгетата вън от кампусите ", написа на банер на митинга в Атина, където за малко породиха конфликти сред участниците в демонстрацията и силите за битка с безредиците , които попречиха на недоволните студенти да окупират улиците.

Протести бяха проведени също в Солун и Патра.

Тази седмица Министерството на образованието и полицията разкриха проект за съставяне на звено от 1000 служители на реда, което ще патрулират в университетските кампуси.

Служителите на реда няма да носят оръжия, само че ще бъдат екипирани с палки и пикантен спрей.

От десетилетия Гърция има проблеми с реда в университетите, където постоянно пораждат конфликти и принуждение. Често са упреквани юношески организации, които са свързани с водещите партии в страната.

" Нещата би трябвало да се трансформират ", сподели представител на държавното управление.

" Заради насилието и беззаконието гръцките университети основават проблеми ", добави той, като има поради анулацията на конгреси и други събития.

Въпросът за полицейско наличие в университетите е извънредно внимателен в Гърция поради спомените от потушаването на студентските митинги по време на военната тирания от 1967 до 1974 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР