Стотици граждани се събраха в Генерал Тошево в знак на

...
Стотици граждани се събраха в Генерал Тошево в знак на
Коментари Харесай

Инициират местен референдум за добиването на природен газ в Добруджа

Стотици жители се събраха в Генерал Тошево в символ на митинг против капиталовото предложение за изследване и рандеман на природен газ в Добруджа , заяви БНР.

Заедно с жителите на региона стачкуваха и представители на локалната власт, както и такива от неправителствени организации.

 В Добричко се канят да блокират границата, стачкуват против рандеман на газ
В Добричко се канят да блокират границата, стачкуват против рандеман на газ

Притесняват се от замърсяване на подземните води

По време на гражданското неодобрение кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров е декларирал, че има намерение да провежда локален референдум, от който да стане ясно дали хората в региона са съгласни желанията за извличане на природен газ . По думите му още на 1 ноември, когато ще се организира общинско съвещание, той ще входира процедурата за провеждането на локален референдум, с цел да стане ясна волята на хората.

Днес беше подписана и декларация, в която всички публични структури, ангажирани с казуса, показват, че реализирането на подобен капиталов проект е неприемливо . Според декларацията добиването на природен газ в Добруджа може да подложи на заплаха здравето на локалното население, както и да заплаши реколтата на земеделците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР