Стотици градове в Северна Америка се надяват да се превърнат

...
Стотици градове в Северна Америка се надяват да се превърнат
Коментари Харесай

Тежките рискове пред града, който ще приеме Amazon

Стотици градове в Северна Америка се надяват да се трансфорат в дом на второто седалище на Amazon. По-рано през септември компанията съобщи, че възнамерява да влага 5 милиарда $ в градежа на кампуса, в който ще работят 50 000 души.

Изпълнителният шеф Джеф Безос уточни, че HQ2 ще бъде сходен по мярка на настоящето седалище в Сиатъл, където компанията порасна от дребна компания в гаража му до световен колос в електронната търговия.

Сред градовете, които се състезават, са Ню Йорк, Филаделфия, Денвър, Сан Хосе, Торонто и доста други. Кметовете са настроени оптимистично поради хилядите работни места, които Amazon споделя, че ще сътвори. Но някои поданици и анализатори се тормозят, че новата централа ще донесе същите проблеми, както в Сиатъл: нараснал авто трафик и внезапно покачващи се цени на жилищата.

На страниците на вестник The Oregonian гражданин на Портланд пита по какъв начин градът ще се оправи с растежа на популацията, което новата централа ще донесе. Междувременно във Филаделфия колумнистът Уил Бънч се тормози, че идването на Amazon ще усили наемите, а това ще изгони от града " младите актьори и мечтатели, което ще заличи културния живот и жизнеността ".

До през днешния ден 73 публични организации от 21 щата са подписали отворено писмо до Безос, в което изричат своите терзания, измежду които липса на вложения в транспортната инфраструктура, висока цена на жилищата и целокупност джентрификация.

В Сиатъл обстановката е точна такава: от 2005 до 2015 година междинният наем скача от 1 008 на 1 286 $ - три пъти по-голям растеж от междинния за страната.

Както отбелязва и Bloomberg, експанзията на софтуерната промишленост там и главно Amazon задръстват пътищата. Шофьорите в Сиатъл са прекарали приблизително 55 часа в задръстван през 2016 година, което слага града в топ 10 в Съединени американски щати по неприятен трафик.

Компанията ще вземе решение къде ще е новият й дом през 2018 година, а градежът ще стартира през 2019 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР