Стотици фалшиви сигнали от граждани, че са видели избягалите затворници

...
Стотици фалшиви сигнали от граждани, че са видели избягалите затворници
Коментари Харесай

Спешният телефон 112 прегря заради пандизчиите Пелов и Колев, полицаите проверили стотици обаждания за бегълците

Стотици подправени сигнали от жители, че са видели избягалите пандизчии Владимир Пелов и Радослав Колев, са залели незабавния телефон 112 и номерата на районните ръководства на Министерство на вътрешните работи в стараната. По време на четирите великденски празници полицаи от цялата страна са провели стотици позвънявания, които обаче до един се оказали погрешни.

Двамата пандизчии изчезнаха преди седмица от Централния софийски затвор след въоръжено нахлуване над надзирателите.

Под засилена защита са границите, входовете и изходите на автомагистралите, както и всички съществени пътища у нас. Пелов и Колев са оповестени и за интернационално търсене. Двамата се пуснати и за търсене с алена бюлетина и в системата на Интерпол, само че към понеделник фотосите им към момента не бяха оповестени в системата за интернационално полицейско съдействие, оповестява „ Монитор “.

В полицията са получени стотици сигнали за това, че Пелов и Колев са видени на разнообразни места в страната. Последният по-конкретен сигнал е подаден в неделя, точно на Великден. Тогава в Министерство на вътрешните работи постъпва информация, че двама души са видяни във вила покрай село Огоя, който се намира до Своге. На място са били изпратени сили на полицията, които са претърсили региона, само че двамата пандизчии не са открити.

Въпреки интензивния трафик на доста места по главните, второкласните и даже третокласните пътища екипи на полицията ревизират пътуващите. Продължават и разпитите на околните на пандизчиите и на всички, които са имали връзка с тях. В Столична дирекция на вътрешните работи е основан специфичен щаб, който ревизира всички достигнали до полицията сигнали.

Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха във вторник от Централния софийски затвор, откакто изстреляха по надзиратели и ги заплашиха с оръжие. Все още продължава следствието по какъв начин Пелов и Колев са сдобили с револвер. Следствието по случая се води в Столична дирекция на вътрешните работи, само че в издирването на двамата мъже вземат участие всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната.

Столична дирекция на вътрешните работи приканва жителите, които разполагат с спомагателна информация за търсените, да алармират при обезпечена анонимност на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи. От дирекцията предизвестяват жителите да алармират незабавно, ако виждат двамата мъже. По данни на полицията те са нападателни, допустимо е да са въоръжени и да окажат опозиция.

Комисия споделя в четвъртък по какъв начин са избягали двамата
По случая работи особено основана комисия, която би трябвало да откри по какъв начин оръжията са импортирани на територията на пандиза, а резултатите от нейната работа би трябвало да станат ясни на 12 април, незабавно след празниците. В петък от Министерство на вътрешните работи разпространиха настоящи фотоси на двамата бегълци, направени директно преди бягството.

По предписание на министър председателят Бойко Борисов след инспекция на място, правосъдният министър Цецка Цачева изиска оставките на главения шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ Свилен Цветанов и началника на пандиза в София Петър Кръстев. Длъжностите им ще бъдат краткотрайно заети от чиновници на Главна дирекция „ Охрана “ към Министерство на правораздаването.

Във вторник пък правосъдният министър Цецка Цачева привиква национално заседание с присъединяване на всички началници на затвори в страната и с управлението на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “. На съвещанието ще се обсъдят създалото се напрежение в системата, както и вероятните решения по тематиката.

Бащата на Чудовището от Ботевград: Не съм ходил на свиждания на сина ми
" Не съм ходил на свиждания на сина ми ", съобщи пред Нова телевизия Пело Пелов, бащата на Владимир Пелов - един от рецидивистите, избягали от Централния софийски затвор предишния вторник. Възрастният мъж показа още, че няма новина от сина си, откогато той съумя да напусне мястото за отнемане от независимост.

Хора от Ботевград – родното място на беглеца, пък споделят, че се опасяват, знаейки, че Пелов е на независимост. Появи се и слух, че предприемач от града е съдействал на двамата нарушители да избягат. Във вторник беше арестуван синът на Пелов. След разпит от полицията той бе освободен.
Братът на беглеца Радослав Колев Христо Колев също проговори пред камера. Той отхвърля Радослав да е търсил връзка с него или с някого другиго от околните им. 27-годишният Радослав Колев е наказан на 26 години затвор за ликвидиране. Излежал е 4 от тях, през които брат му го посещавал всяка седмица. Видели се за последно минути преди бягството.

" Същия ден му занесох един бързовар. Не знаех, че ще бяга. Не е споделял ", сподели брат му пред bTV. Христо Колев споделя, че няма визия къде може да е брат му. Той отхвърля Радослав да е толкоз рисков, колкото твърди полицията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР