Стотици души участваха в демонстрации в американския град Филаделфия за

...
Стотици души участваха в демонстрации в американския град Филаделфия за
Коментари Харесай

Втора нощ на безредици във Филаделфия след убийството на чернокож



Стотици души участваха в демонстрации в американския град Филаделфия за втора поредна вечер след следващото ликвидиране на негър от полицията, съобщи Агенция Франс Прес.

Недоволството във вторник бе съпроводено от принуждение и грабежи.

Полицията предизвести в Туитър, че „ огромна навалица “ от към 1000 души плячкосва магазини в града и посъветва жителите да заобикалят въпросния регион.

Кадри от хеликоптер на локална медия демонстрираха по какъв начин хора нахлуват и ограбват магазин за обувки.

Репортер на Агенция Франс Прес на друга локация заяви, че в Западна Филаделфия се е събрала навалица от към 1000 души. Част от нея влезнала в конфликти с органите на реда.

От офиса на губернатора на Пенсилвания Том Улф оповестиха, че в града ще бъдат ситуирани няколкостотин чиновници на Национална армия, „ с цел да пазят правото на спокойно събиране и митинг, до момента в който опазват сигурността на хората “.

Безредиците идват след гибелта на 27-годишния Уолтър Уолъс, чието семейство разгласи, че той е имал психологични проблеми. Причините за убийството му от полицията се обясняват.

В понеделник стотици стачкуващи излязоха на улиците, откъдето служители на реда ги изтласкаха с палки и щитове. Над 90 души бяха задържани в първата вечер на вълнения, над 30 служители на реда са ранени.

Полицията заяви, че в понеделник следобяд двама нейни чиновници са се отзовали на сигнал за мъж с оръжие в кв. „ Кобс Крийк “ в Западна Филаделфия.

Говорителка на органите реда съобщи пред АП, че мъж, след това разпознат като Уолъс, е държал нож и се доближил към служителите на реда, макар техните предизвестия да смъкна оръжието. В резултат бил прострелян в рамото и в гърдите.

Протести и в Ню Йорк

Междувременно полицията в Ню Йорк задържа към 30 души, откакто стотици протестиращи излязоха на улиците на Бруклин нощес поради убийството на Уолъс.

Един чиновник на органите на реда е потърпевш. Автомобили на полицията са с нанесени вреди, контейнери за отпадък са били запалени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР