Стотици доброволци вече се включиха в благотворителния проект Game ChaingersИнициативата

...
Стотици доброволци вече се включиха в благотворителния проект Game ChaingersИнициативата
Коментари Харесай

УНИЦЕФ събира криптовалута за сирийските деца

Стотици доброволци към този момент се включиха в благотворителния план Game Chaingers

Инициативата Game Chaingers разчита на свободни изчислителни запаси за рандеман на криптовалута

Детският фонд на обединените народи УНИЦЕФ започва план за набиране на средства за потърпевшите от войната сирийски деца, който разчита на средства, добити с „ копаене ” на криптовалута.

Инициативата Game Chaingers е сходна на плановете SETI@Home и Einstein@home, т.е. ще употребява свободните изчислителни запаси на доброволци по целия свят. За разлика от разпределените научни калкулации обаче, участниците в плана ще добиват криптовалута Ethereum (етериум), която ще се натрупва в сметката на УНИЦЕФ.
още по тематиката
Получените по този метод виртуални пари ще бъдат употребявани от международната организация за подкрепяне на сирийските деца. Идеята е да се привлекат младежите към благотворителните акции, защото сега множеството спонсори на УНИЦЕФ са хора над 50 години.

Според уредниците на първата по рода си благотворителна акция, добивът на криптовалу от компютрите на доброволците няма да бъде съпроводен с нараснали разноски на електрическа енергия. До момента проектът Game Chaingers е привлякъл на 330 участници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР