Стотици деца отбелязаха с усмивки и празнично настроение Световния ден

...
Стотици деца отбелязаха с усмивки и празнично настроение Световния ден
Коментари Харесай

Стотици деца се включиха в Световния ден на снега в Боровец

Стотици деца означиха с усмивки и празнично въодушевление Световния ден на снега в Боровец. Организаторите на събитието от „ Бороспорт “ и гостоприемна Рила посрещнаха момчетата и девойките с доста игри, надпревари и награди.

Истински възторг провокира паралелният слалом, който беше подреден по всички правила на формалните надпревари на писта „ Иглика “ и събра доста скиори и въодушевена аудитория. По трасето се пуснаха повече от 300 деца, а борбите бяха яростни.

Освен за успеха децата се бориха и за отлична оценка от най-хубавия ни скиор Петър Попангелов, който изгледа деликатно спусканията и им даде препоръки по какъв начин да бъдат още по-бързи и технични. Състезателите бяха от 5 до 20-годишни, а всички получиха документи за присъединяване в Световния ден на снега, подписани от Петър Попангелов. Най-бързите и най-борбените си потеглиха и с награди от „ Бороспорт “ и „ Спорт хранилище “.

„ Радвам се, че толкоз доста деца се включиха в празника и в паралелния слалом – сподели Петър Попангелов. – Те имат доста сила и предпочитание да карат, а някои са доста положителни. Надявам се Световният ден на снега да ги накара да заобичат планината и ските и да ги виждаме на Боровец все по-често. Пистите в курорта са в чудесно положение и децата са постоянно добре пристигнали. “

Боровец предложи на малчуганите и родителите още доста занимания. Специалистите от Планинската избавителна работа обясниха кои са главните правила за безвредно държание в планината. След това пристигна ред на търсенето на съкровища благодарение на Българската асоциация по ски свободен и рисков жанр. Със специфичен лавинен апарат малчуганите откриваха дарове в снега и научиха по какъв начин да се пазят от произшествия на пистата.

През целия ден начинаещи скиори и сноубордисти вършиха първи стъпки на снега с безвъзмездни уроци в ски учебно заведение „ Бороспорт “. Най-малките се забавляваха в детския парк „ Борокидс “, а родителите следяха изявите им от близко. Картите за оборудванията за деца до 13 години бяха по 1 лев, а по пистите имаше въодушевени млади скиори и сноубордисти до късния следобяд.

Седмото издание на Световния ден на снега в Боровец завърши с демонстрации и безвъзмездни уроци по рисково каране в Сноу парк „ Бороспорт “. Момичетата от Wild Berries и шейпърите на парка демонстрираха невероятни трикове и издадоха тайните на някои от тях. А всички участници и фенове дадоха обещание да покажат какво са научили през идната година, когато още веднъж ще честваме Световния ден на снега.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР