Стотици деца от различни градове в България участваха в националния

...
Стотици деца от различни градове в България участваха в националния
Коментари Харесай

Талантливи деца бяха наградени в конкурса „Моето семейство”

Стотици деца от разнообразни градове в България участваха в националния конкурс за детско творчество на списание „ 9 месеца”.

Разказите, рисунките и стиховете на 30 надарени деца бяха оповестени в сборника на състезанието „ Моето семейство”.

Идеята за състезанието се роди при започване на годината. Деца на друга възраст можеха да вземат участие в състезанието с рисунка, стих или роман. Те имаха опция да творят и техните послания да стигнат до огромна аудитория.

Рисунката на 6-годишната Михаела Ванкова бе определена да е на корицата на сборника на състезанието.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Изключително съм впечатлена от творчеството на децата. Виждам, че новото потомство има визия. Това се вижда в стиховете, рисунките и в разказите ", разяснява синоптикът на bTV Станислава Цалова, която е и дипломат на състезанието.

Главната цел на състезанието беше акцията „ Деца подаряват живот на деца ", която съумя да подари на Университетска акушеро-гинекологична болница „ Майчин дом” пет компресорни инхалатора, които да оказват помощ на недоносените бебета да дишат, както и един перфузор- уред, който разрешава постепенно и дозирано въвеждане на медикаменти.

Снимка: btvnovinite.bg

Журито на състезанието Васил Горанов, Силвия Недкова и Йорданка Белева връчиха премиите на дребните участници.

„ В България има доста надарени деца.Такива състезания са доста уместно място с цел да изпъкнат огромните таланти”, добави художникът Васил Горанов, който връчи и премиите.

В сборника са поместени занимателни, тъжни и напълно откровени произведения и безспорно всеки, докоснал се до тях, ще почувства специфичния им заряд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР