Стотици деца и младежи в риск изпитаха истинско щастие да

...
Стотици деца и младежи в риск изпитаха истинско щастие да
Коментари Харесай

Костадинова и Камберова отличиха националните призьори сред децата и младежите в риск

Стотици деца и младежи в риск изпитаха същинско благополучие да бъдат, приветствани и наградени от две емблематични български спортистки. Световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова и едно от златните български девойки Ренета Камберова бяха измежду формалните посетители, наградили призьорите в държавното състезание, състояло се през днешния ден в комплекс „ Спортна София 2000 “ в Зона Б5.

„ Пожелавам ви доста от вас да станат олимпийски, международни и европейски първенци и рекордьори, да изпитат насладата от спорта. Благодаря на вашите ръководители и треньори, знайте, че Българският олимпийски комитет и българските първенци постоянно ще ви поддържат, “ сподели ръководителят на БОК Стефка Костадинова.

Представителите на Дом Велико Търново II и III сграбчиха купата за сложен победител в 32-рия народен шампионат за деца и младежи в риск. Втори са децата от Роман, а трети Велико Търново Цветарска. Първенството се провежда от „ Българска спортна федерация за деца и младежи в риск “ със съдeйствието на „ София – европейска столица на спорта “ под мотото „ Спортът наличен за всички деца “.

Шампионатът събра близо 300 представителите на 22 институции – домове за деца в риск, центрове за настаняване от фамилен вид, възпитателни учебни заведения, интернати, фондации за работа с деца в риск от цялата страна. Към тях още веднъж се причислиха и участници от центровете за краткотрайно настаняване на бежанци на възраст сред 12 и 18 години. Програмата включваше съревнования в шест типа спорт – баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, футбол на дребни порти, таекуондо и бадминтон. Събитието се провежда годишно от 2003 година до момента с по две издания всяка година – пролетно (Великденско) и есенно-зимно (Коледно).

Във футболния шампионат тимът на Враца отбрани купата си от предходната година, като във финала надви в доста оспорван мач над отбора на Конкордия с 3:1. Бронзовите медали заслужиха представителите на Исперих, победили в дребния край тима на Ракитова също с 3:1.

Стотиците деца бяха щастливи да си създадат селфита и да получат подпис от олимпийската шампионка Стефка Костадинова и от бронзовата олимпийска медалистка Ренета Камберова – гимнастичката водеше представителите на „ Златните орли “ от Пещера и Лисичево, събрали погледите със стилните си екипи.

„ Поздравявам ви с присъединяване тук и ви поисквам нови спортни триумфи. Федерацията провежда редица събития, с цел да имате повече благоприятни условия през годината. От в този момент ви поканвам на държавните шампионати през идващия сезон, “ съобщи в края на шампионата Анатоли Илиев, ръководител на „ Българска спортна федерация за деца и младежи в риск “, който също бе измежду наградилите и поздравили призьорите.

Ето и първенците:

Лека атлетика, крос

Момчета 13-15 година: Богомил Станев (В. Търново II и III)

Момичета 13-15 година: Валя Сонева (В. Търново II и III)

Юноши 16-18 година: Богдан Миладинов (Долна баня)

Девойки 16-18 година: Борислава Цветанова (Подем)

Минифутбол

Момчета: Враца

Баскетбол 3 х 3

Момчета: Исперих

Момичета: Велико Търново Цветарска

Юноши: Ракитово

Девойки: Шумен

Таекуондо

Момчета: Йордан Стефанов (Първомай)

Момичета: Илиана Маламова (Цветарска В. Търново)

Юноши: Христо Иванов (ЦНСТ II Павликени)

Девойки: Виктория Ангелова (Шумен)

Бадминтон

Момчета: Методи Колев (Ракитово)

Момичета: Анна Асенова (Велико Търново Цветарска)

Юноши: Богдан Миладинов (Долна баня)

Девойки: Мирослава Рангелова (Роман)

Тенис на маса

Момчета: Гюнер Христов (Разград)

Момичета: Йоана Терзийска (Разград)

Юноши: Тодор Тодоров (Роман)

Девойки: Ивалина Александрова Враца

Комплексно класиране: ЦНСТ Велико Търново Т2 и 3, Роман, Велико Търново Цветарска. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР