Стотици демонстранти участваха в шествие до законодателното събрание на щата

...
Стотици демонстранти участваха в шествие до законодателното събрание на щата
Коментари Харесай

Стотици протестираха срещу забраната на абортите в Алабама

Стотици стачкуващи участваха в шествие до законодателното заседание на щата Алабама, с цел да стачкуват против новоприетия щатски закон за възбрана на абортите, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрацията се състоя единствено дни откакто губернаторът на щата Кей Айви подписа най-строгия закон против абортите в Съединени американски щати. С него се криминализира осъществяването на аборт в съвсем всички случаи, като се изключи тези, когато е застрашено здравето на майката. Законът не планува изключения за изнасилвания и кръвосмешения, осведоми Българска телеграфна агенция.

Алабама е част от поредност консервативни щати, които желаят законови промени по отношение на историческото решение на висшия съд на Съединени американски щати от 1973 година по делото " Роу против Уейд ", след което абортите бяха легализирани на цялата територия на Съединените щати. Губернаторите на Кентъки, Мисисипи, Охайо и Джорджия утвърдиха забрани върху абортите, в случай че има засечена сърдечна пулсация на плода, което може да стане още в шестата седмица на бременността, отбелязва Асошиейтед прес.

Нито един от тези закони обаче в действителност не е влезнал в действие и всеки един от тях се чака да бъде блокиран в съдилищата в хода на оспорвания по правосъден ред. В последна сметка най-вероятно въпросът ще бъде решен от Върховния съд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР