Стотици демонстранти участваха в шествие до законодателното събрание на щата

...
Стотици демонстранти участваха в шествие до законодателното събрание на щата
Коментари Харесай

Стотици протестираха срещу забраната на абортите в Алабама

Стотици стачкуващи участваха в шествие до законодателното заседание на щата Алабама, с цел да стачкуват против новоприетия щатски закон за възбрана на абортите, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрацията се състоя единствено дни откакто губернаторът на щата Кей Айви подписа най-строгия закон против абортите в Съединени американски щати. С него се криминализира осъществяването на аборт в съвсем всички случаи, като се изключи тези, когато е застрашено здравето на майката. Законът не планува изключения за изнасилвания и кръвосмешения.

Алабама е част от поредност консервативни щати, които желаят законови промени по отношение на историческото решение на висшия съд на Съединени американски щати от 1973 година по делото "Роу против Уейд ", след което абортите бяха легализирани на цялата територия на Съединените щати. Губернаторите на Кентъки, Мисисипи, Охайо и Джорджия утвърдиха забрани върху абортите, в случай че има засечена сърдечна пулсация на плода, което може да стане още в шестата седмица на бременността, отбелязва Асошиейтед прес.

Нито един от тези закони обаче в действителност не е влезнал в действие и всеки един от тях се чака да бъде блокиран в съдилищата в хода на оспорвания по правосъден ред. В последна сметка най-вероятно въпросът ще бъде решен от Върховния съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР