Стотици демонстранти протестираха в мексиканския град Тихуана заради кервана от

...
Стотици демонстранти протестираха в мексиканския град Тихуана заради кервана от
Коментари Харесай

Вън, вън! скандираха протестиращи на границата със САЩ срещу мигрантите

Стотици стачкуващи стачкуваха в мексиканския град Тихуана поради кервана от мигранти от Централна Америка, които търсят леговище в Съединени американски щати, оповестяват Би Би Си и Ай Ти Ви.

Около 3000 мигранти доближиха граничния град през предходната седмица, придвижвайки се най-вече пешком. Мексиканското федерално държавно управление е пресметнало, че броят на мигрантите може да е към 10 000 души.

Антимигрантски стачкуващи влязоха в конфликти с полицията и хора, участващи в митинг в поддръжка на мигрантите. Недоволните поданици развяваха флага на Мексико, изпълняваха химна на страната и скандираха " Вън! Вън! " на към 2 километра от американската граница. Те упрекват мигрантите за хаоса. Протестиращите предупреждаваха за " инвазия " от мигранти.

" Не ги желаеме в Тихуана ", скандираха протестиращите.

Кметът на града Хуан Мануел Гастелум назова мигрантския кортеж " лавина ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа, че като Тихуана Съединени американски щати не са готови за " тази инвазия ". Според него мигрантите основават огромни проблеми на Мексико. Той прикани да се връщат в родните си страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР