Стотици демонстранти блокираха централния вход на сръбската държавна телевизия /РТС/,

...
Стотици демонстранти блокираха централния вход на сръбската държавна телевизия /РТС/,
Коментари Харесай

Демонстранти блокираха държавната телевизия поради участие на Вучич

Стотици стачкуващи блокираха централния вход на сръбската държавна телевизия /РТС/, където президентът Александър Вучич нощес взе участие в следващото си изявление.

Протестът бе проведен от придвижването “1 от 5 милиона ”. Пред РТС бяха изпратени спецчасти на полицията, в това число и представители на тайната полиция, облечени в цивилни облекла, оповестява в. “Данас ”. Вучич влезе през задния вход на РТС. Още в самото начало на предаването Вучич назова протестиращите “мафиоти ”. Според него “полицията бие единствено във Франция и Англия, само че не и в Сърбия ”. “Това е чист фашизъм…Всичко това е нелегално. Аз незнам какво може да се роди в тези заболели глави ”, сподели още Вучич.

Протестиращите пред малкия екран скандираха: “РТС тероризира ”, “Защо разпространявате неистини ”, “Защо разделяте хората ”.

Сред протестиращите бе и водачът на “Двери ” Бошко Обрадович. “Вучич е най-големият страхливец в историята на Сърбия. Той се опасява да се изправи пред очите на три студентки, които желаят да му зададат няколко въпроса, и които РТС в никакъв случай няма да му зададе в ефир ”, сподели Обрадович и добави: Ние сме естествени хора. Ние не желаеме нито да се бием, нито да наскърбяваме който и да било.

Много бързо пред постройката се събраха и двадесетина последователи на Вучич, които скандираха: “Ацо сърбине ”, “Бошко ти си педал ”, “Джилас е апаш ”.

Интервюто на Вучич продължи над час и половина, и в него той десетки пъти назова опозиционните водачи “мафиоти, лъжци и крадци ”. Водещата услужливо мълчеше и оставаше Вучич да приказва, без да го прекъсва. “На тях им е мъчно да се борят с мен, тъй като съвестта ми е чиста. Те може единствено да ме убият. Аз съм интелигентен човек и мога да направя прецизен разбор. Аз нямам нито събота, нито неделя, а за тях “Добро утро ” е на обяд. А, вие /водещата, бел.ред/ не се опасявайте. Аз съм тук, ” сподели още Вучич. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР