Стотици данъчни инспектори, съвместно с други държавни органи, започват лятната

...
Стотици данъчни инспектори, съвместно с други държавни органи, започват лятната
Коментари Харесай

Стотици данъчни започват лятната контролна кампания по Черноморието

 Стотици данъчни инспектори, взаимно с други държавни органи, стартират лятната контролна акция по Черноморието. Основният акцент на проверяващите ще е отчитането на обороти и издаване на касови бележки. От Национална агенция за приходите напомнят, че и през тази година неиздаването на касова записка се глоби неотложно със запечатване на комерсиалния обект, с изключение на нормалната санкция, само че главната цел на проверяващите остава насърчаването на доброволното съблюдаване на данъчните условия.

Във връзка със започващата лятна контролна акция, изпълнителният шеф на НАП Галя Димитрова се срещна в Бургас с управителния състав и чиновници от бургаската териториална конструкция, звеното " Фискален надзор “ и дирекция " Обжалване и данъчно-осигурителна процедура “. На срещата участваха и териториалните шефове на Националната организация за приходите от страната. Ръководството на Национална агенция за приходите разиска проект за контролните дейности по Черноморието.

" Целта ни през лятото на 2019 година е да имаме по-добро съблюдаване на данъчно-осигурителните правила по Черноморието. Контролът не е самоцел, нито количеството актове и наказателни постановения, по-важно за нас е да пораства делът на бизнеса, който честно съблюдава закона “, разяснява във връзка на започващата контролна акция изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова.

Тя подчертава и на значимостта при осъществяване на служебните си отговорности чиновниците на Национална агенция за приходите да внушават доверие. Контролните дейности с изключение на дисциплиниращ резултат способстват и за основаването на равнопоставена и почтена бизнес среда. " Не би трябвало и няма да допуснем неспазващият разпоредбите и законите да бъде в по-добра позиция от правилния поданик “, бе безапелационен изпълнителният шеф на Националната организация за приходите.      

От приходното ведомство още веднъж ще употребяват отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите си, с цел да откриват рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните. Софтуерът на данъчните автоматизирано прави оценка междинните обороти по действия и райони и групира тези търговци, чиито доходи са доста по-различни от междинните.

Освен хотели, заведения за хранене, питейни заведения, магазини, атракциони, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг ще бъдат подложени тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета, допълват от Национална агенция за приходите. През тази година данъчните ще ревизират също апарт хотелите, както и туроператори, предлагащи туристически услуги по крайбрежието, както и отговорностите на работодателите за обезпечаване на личния състав във всички сектори.

В инспекциите, които ще обзет цялото Черноморско крайбрежие, а освен огромните курорти, ще вземат участие инспекторите на звеното " Фискален надзор “. Част от инспекциите ще са на правилото " скришен клиент “, само че по едно и също време с това ще патрулират и взаимни екипи на Национална агенция за приходите и правоохранителните органи с отличителни знаци. За високорисковите обекти като заведения и нощни заведения, ще бъде прилаган и методът навън наблюдаване в продължение на дни.

През тази година в наблюдението за отчитане на доходи могат да се включат и близо 50 000 жители, които са изтеглили на телефоните си мобилното приложение на Национална агенция за приходите, което разрешава сканиране на QR кода на всяка касова записка и инспекция за това дали е същинска на сървърите на приходната организация. Касовите бележки вземат участие в лотарията на данъчните с огромна премия 50 000 лева Подробности за данъчната лотария могат да се видят на www.kasovbon.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР