Стотици данъчни и служители на други държавни органи започват масови

...
Стотици данъчни и служители на други държавни органи започват масови
Коментари Харесай

Стотици данъчни окупират Черноморието: започват проверки на обороти и касови бележки

Стотици данъчни и чиновници на други държавни органи стартират всеобщи инспекции по Черноморието с главен акцент отчитане на оборотите и издаване на касови бележки, заяви Националната организация за приходите.

Неиздаването на касова записка се глоби неотложно със запечатването на комерсиалния обект. То се съпровожда от санкция.

" Целта ни през лятото на 2019 година е да имаме по-добро съблюдаване на данъчно-осигурителните правила по Черноморието. Контролът не е самоцел, нито количеството актове и наказателни постановения, по-важно за нас е да пораства делът на бизнеса, който честно съблюдава закона “, съобщи изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова, която се срещна в Бургас с управлението и чиновниците на бургаската териториална конструкция на Национална агенция за приходите и останалите териториални шефове в страната.

" Не би трябвало и няма да допуснем неспазващият разпоредбите и законите да бъде в по-добра позиция от правилния поданик ", увери тя.

От Национална агенция за приходите ще употребяват отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите си, с цел да откриват рискови търговци, чиито продажби се разграничават доста от нормалните. Софтуерът на данъчните автоматизирано прави оценка междинните обороти по действия и райони и групира тези търговци, чиито доходи са доста по-различни от междинните. 

Освен хотели, заведения за хранене, питейни заведения, магазини, атракциони, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг ще бъдат подложени тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета, допълват от Национална агенция за приходите. През тази година данъчните ще ревизират също апарт хотелите, както и туроператори, предлагащи туристически услуги по крайбрежието, както и отговорностите на работодателите за обезпечаване на личния състав във всички сектори.

В инспекциите, които ще обзет цялото Черноморско крайбрежие, а освен огромните курорти, ще вземат участие инспекторите на звеното „ Фискален надзор “. Част от тях ще са на правилото „ скришен клиент “, само че по едно и също време с това ще патрулират и взаимни екипи на Национална агенция за приходите и правоохранителните органи с отличителни знаци. За високорисковите обекти, като заведения и нощни заведения, ще бъде прилаган и методът навън наблюдаване в продължение на дни. 

През тази година в наблюдението за отчитане на доходи могат да се включат и близо 50 000 жители, които са изтеглили на телефоните си мобилното приложение на Национална агенция за приходите, което разрешава сканиране на QR кода на всяка касова записка и инспекция за това дали е същинска на сървърите на приходната организация. Касовите бележки вземат участие в лотарията на данъчните с огромна премия 50 000 лева Подробности за данъчната лотария могат да се видят на www.kasovbon.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР