Стотици чуждестранни туристи се дивят на фотографии на руския президент

...
Стотици чуждестранни туристи се дивят на фотографии на руския президент
Коментари Харесай

ГЕРБ нашари Пловдив с ликове на Путин и слугите му Бойко и Доган

Стотици задгранични туристи се дивят на фотографии на съветския президент Владимир Путин в сърцето на Пловдив и недоумяват какво вършат негови портрети на Главната улица, написа „ Под тепето “. Инициативата се спонсорира от общината, ръководена от ГЕРБ кмета Здравко Димитров – Зико, който предложения Елеонора Митрофанова за почетен посетител на Деня на Съединението.

Компания на Путин вършат и неговите прислужници у нас – Бойко Борисов и Ахмед Доган.

„ Чужденци ме накараха да преведа за какво на първа линия, до Римският стадион в Пловдив, е усмихнат Путин с още някои ”, споделя пловдивчанка, разхождала посетители от Европа.

Освен туристите и локални хора също показват гласно отвращение, преминавайки оттова. Те считат, че се търси провокация, или пък уредниците съзнателно използват като маркетингов трик фотографии с водача на страна-агресор, оповестила България за неприятелска страна.

Интересно е решено водещото пано. В срещуположния – ляв ъгъл, стои историческия кадър със сълзите на Соломон Паси при приемането на България в НАТО

На заглавното табло на ретроспективната документална галерия „ 20 години БГ ПРЕС ФОТО* в ПЛОВДИВ “ в долния десен ъгъл е позициониран кадър от 13 ноември 2010 година.

На него е запечатан моментът, когато тогавашния министър председател Бойко Борисов подари куче от породата българска каракачанка на тогавашния си сътрудник от Русия, при визитата му в страната ни.

Кучето се споделя Бъфи, само че това не е първичното му име. Палето отпътува за Русия като Йорго, само че Путин провежда обществен конкурс за това по какъв начин да бъде кръстено кученцето. Надпреварата печели дребният Дима Соколов от Москва, който става кръстник на българската овчарка.

Реклама
 Ето по какъв начин е изглеждал Бъфи единствено 3 години по-късно
През май тази година водачът на ГЕРБ Бойко Борисов стартира друга версия за кучето-подарък, по време на ексклузивен брифинг за цената на газа. Той разяснява обвиняванията на Лена Бориславова, че е подарил кученце на Владимир Путин.

„ И в този момент се лигави една като изяснява за кученцето и газта. Не ви ли е позор, бе? Правили сме го за народа, за хората, хората обичат кучета в България “, сподели той.

„ Сега вие гушкате шпицове, дребни, такива-онакива, дето не мяза много… кокер шпаньоли, болонки, а нямаше българско куче. И като пристигна Путин, тогава беше министър председател, неговото, което взе, го гледа и напряко му се хвърли в краката. Той го взе, гушна го и по този начин го взе. Аз му споделих: „ Ако ще го гледаш, ти го давам, “ описа Борисов. „ Иначе ги обичам като деца, няма да ти го дам “. Той ми вика: „ Обещавам, че ще го виждам “ – дано да ме опровергае. “

Интересно е решено цялото водещото пано на изложбата. Прави усещане, че в срещуположния – ляв ъгъл, стои историческият кадър със сълзите на Соломон Паси при приемането на България в НАТО.

*Фондация „ БГ Прес Фото “, която е уредник на изложбата, е основана през 2006 година. Целите на фондацията са поддръжка на българската фотожурналистика, разпространение на високите стандарти в специалността, образование на експерти и фенове, образуване на изложения и лекции, документиране на историята на българската фотожурналистика и предпазване на образната памет.

Изложбата „ 20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив “ е част от програмата на Есенен салон на изкуствата и се осъществя с помощта на финансовата поддръжка на Община Пловдив, ръководена от кмета на ГЕРБ Здравко Димитров – Зико и може да бъде прегледана до 30 октомври. Тя съдържа още 5 фрагмента с Владимир Путин.

Припомняме, че неотдавна друга галерия в границите на Седмицата на актуалното изкуство, на същото място, провокира всеобщо отвращение и бе отстранена.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР