Стотици бургазлии се хванаха на дълго хоро, което се изви

...
Стотици бургазлии се хванаха на дълго хоро, което се изви
Коментари Харесай

Третомартенско хоро се изви в Бургас по случай националния празник

Стотици бургазлии се хванаха на дълго хоро , което се изви през днешния ден на площад „ Тройката “. По този метод жителите на Бургас заедно означиха националния празник Трети март и още веднъж демонстрираха, че обичат да честват дружно.

Тържествата започнаха на площад „ Атанас Сиреков “, където по традиция бяха издигнати флаговете на Република България, Община Бургас и Европейския съюз. Венци и цветя бяха положени пред Руския монумент, а бургаското духовенство отслужи заупокойна молитва в памет на починалите за Освобождението от османско робство.

 Фолклорни танци
Фолклорни танци. Снимка: Община Бургас

В Третомартенското хоро на площад „ Тройката “ се включиха стотици елементарни жители, както и танцьори и участници от всички бургаски фолклорни клубове .

Честването на празника ще продължи в Центъра за модерно изкуство и библиотека от 17:00 часа, където ще бъде прожектиран документалният филм „ Бойните маршове на България “ на режисьора проф. Любомир Халачев. От 18:00 часа бургазлии могат да гледат още три документални кино лентата за България – „ Небето над хълма “ по сюжет и постановка на Надя Тодорова, „ Книга за хората “ по сюжет и постановка на Владислав Лаков и „ Непознати “ по сюжет и постановка на Камелия Петрова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР