Стотици босненци протестираха срещу големия прилив на мигранти в западния

...
Стотици босненци протестираха срещу големия прилив на мигранти в западния
Коментари Харесай

В Босна протестират срещу прилива на мигранти

Стотици босненци стачкуваха против огромния прилив на мигранти в западния граничен град Бихач. Недоволните предизвестиха за рисковете за сигурността и здравето от обстоятелството, че хиляди мигранти спят навън.

Около 25 000 души от Азия и Северна Африка влязоха в Босна от Сърбия и Черна гора предходната година, към 9000 дойдоха тази година. Новодошлите желаят да стигнат до по-богати страни през Хърватия. Около 6000 мигранти в този момент се намират в Бихач и Велика Кладуша, само че единствено 3500 са настанени в четири директни центрове, останалите спят по паркове и изоставени здания.

Миналата седмица полицията обискира частни къщи и откри 300 мигранти, които реалокира в палатки на мястото на бивше бунище. Организация на обединените нации предизвести босненските управляващи да не местят мигрантите и дефинира избора на терен като несъответстващ, без санитарни възли, течаща вода и електричество и наоколо до минни полета от войната през 90-те.

Други 200 мигранти бяха преместени през почивните дни в палатков лагер на Червения кръст в региона на Вучак, където са обезпечени туби с вода и храна. Ние не сме срещу мигрантите, само че желаеме за тях да се поставят грижи, акцентират локалните поданици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР