Стотици близки, приятели и колеги на убития край границата младши

...
Стотици близки, приятели и колеги на убития край границата младши
Коментари Харесай

С почести изпратиха граничния полицай Петър Бъчваров в последния му път

Стотици близки, другари и сътрудници на убития край границата младши контрольор Петър Бъчваров пристигнаха в Елхово, с цел да си вземат последно довиждане на поклонението пред тленните му остатъци, съобщи Българска национална телевизия.

32-годишният Петър Бъчваров бе погубен при престрелка на българо-турската граница.

За проявен подвиг и храброст и за изключителни достижения в битката с престъпността и опазването на реда, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев присъди на Петър Бъчваров посмъртно Почетния знак на Министерство на вътрешните работи.

Пред ковчега на убития служител на реда Демерджиев даде обещание, че ще направи всичко допустимо причинителите на закононарушението да получат допустимо най-тежко наказване, както и да се усъвършенства сигурността на чиновниците, които охраняват границата ни.

Иван Демерджиев прочете и съболезнователен адрес от президента Румен Радев.

Освен вътрешния министър, да се поклонят пред паметта на убития служител на реда в Елхово пристигнаха още основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и шефът на Групово дело " Гранична полиция " основен комисар Росица Димитрова.

По предпочитание на родителите му младши контрольор Петър Бъчваров беше заровен в униформа на " Гранична полиция ". Днес в Елхово е ден на печал в памет на починалия граничар.

Междувременно следствието на убийството продължава. Очакват се резултатите от съдебно-медицинската и балистичната експертизи.

Роднини на граничари описват, че живеят в боязън за околните си.

" Ние, майките на граничарите, с тръпка изпращаме синовете си. Не са предпазени, нямат огромни пълномощия и заран ги изпращаме и с тръпка ги чакаме вечерта да се приберат живи и здрави. Страхът сега се ускорява от ден на ден, тъй като групите, минаващите мигранти стават от ден на ден и повече ", признава Величка Кръстева.

А тъкмо в 12 часа служители на реда излязоха пред постройките на районните ръководства в цялата страна и с включени сирени и едноминутно безмълвие уважиха паметта на починалия си сътрудник.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР