Стотици близки, приятели, фенове и легенди на ЦСКА си взеха

...
Стотици близки, приятели, фенове и легенди на ЦСКА си взеха
Коментари Харесай

ЦСКА и България се сбогуваха с легендата Димитър Марашлиев

Стотици близки, другари, почитатели и митове на ЦСКА си взеха последно довиждане с именития нападател на армейците Димитър Марашлиев. Един от най-големите футболисти в историята на алените и България ни напусна на 12 юли на 70-годишна възраст.

На поклонението в Централните софийски гробища венци бяха поднесени от почитател клуб " Сектор Г ", а също и от името на притежателите на ЦСКА-София Юлиан Инджов, Гриша Ганчев и Христо Стоичков.

Съболезнователни писма от Президента на Република България Румен Радев и министъра на младежта и спорта Красен Кралев бяха изпратени до фамилията на непрежалимия Димитър Марашлиев.

За ЦСКА нападателят изиграва 244 срещи, в които отбелязва 73 гола. Като играч на отбора Димитър Марашлиев доближава и до националния тим, с който записва 8 дуела и 3 попадения. С армейците е шесткратен първенец на България и четири пъти е притежател на Купата на Съветската войска.

Марата е участник и в епичните конфликти от полуфинала за КЕШ сред ЦСКА и Интер през 1967 година. Няколко години по-късно, през 1973-а, вкарва първия гол в срещата, в която армейците детронират настоящия първенец в КЕШ - Аякс. ЦСКА печели с 2:0 и се класира на 1/4-финал в конкуренцията.

С България взима присъединяване на международното състезание през 1970 година в Мексико.

Поклон пред паметта му!

Легендите не умират!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР