Стотици българки, заснели се в еротични и порнографски фотосесии с

...
Стотици българки, заснели се в еротични и порнографски фотосесии с
Коментари Харесай

Баща на разкрепостена варненка платил 20 000 лв., за да не видят бял свят нейни снимки с трима мъже

 Стотици българки, снимали се в еротични и нецензурен фотосесии с сътрудниците си, след това са изнудвани, че тези фрагменти ще бъдат публикувани в интернет. Само за последните няколко месеци в Министерство на вътрешните работи са подадени над 80 тъжби. 

Над 90% от изнудваните са дами. В множеството случаи даже не се касае за пари - отчаян някогашен ухажор се пробва да върне партньорката, заплашвайки, че ще я дискредитира. Има регистрирани обаче и случаи на финансово изнудване. Неотдавна бащата на разкрепостена варненка платил сумата от 20 000 лв., с цел да не видят бял свят нейни втрещяващи порно снимки с трима мъже, снимани до момента в който тя явно е била под въздействие на алкохол и опиати. Съветът на служителите на реда е никога да не се поддавате на рекет, а да сигнализирате в Министерство на вътрешните работи.

Получаваме стотици сигнали за порно отмъщения в интернет, призна пред Би Ти Ви и началникът на отдел " Киберпрестъпност " към ГДБОП Явор Колев. Той означи, че е хубаво съществуването на социална непоносимост към сходен вид дейности, какъвто е случая с разпространяването на вулгарни персонални интимни фотоси на приятелката на един кандидат-кметовете на София.

Явор Колев признава, че все по-често българки стават обект на изнудване с нецензурен материали

" Този вид киберотмъщения, при които някогашни сътрудници разгласяват интимни видеа на дами, са извънредно рискови и техните жертви стават обект на тормоз, изпадат в доста тежко положение и могат да бъдат докарани до самоубийство ", съобщи Колев.

По думите му, извънредно значимо е да се възпитават децата на " киберхигиена ", с цел да не се стига до сходни случаи. " Така, както ги възпитаваме да се държат обичайно в действителния свят, би трябвало да ги научим, че и онлайн държанието им има последици ", сподели началникът на отдел " Киберпрестъпност " към ГДБОП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР