Стотици българи се включиха в ученическа благотворителна инициатива. Те откликнаха

...
Стотици българи се включиха в ученическа благотворителна инициатива. Те откликнаха
Коментари Харесай

Деца даряват на деца дрехи, играчки и помагала

Стотици българи се включиха в ученическа благотворителна самодейност. Те откликнаха на апела на 11-токласничка от София в обществените мрежи да дарят облекла, играчки и пособия за деца в потребност.

Миналата година учениците от столичното 81-во учебно заведение събраха облекла и играчки, учебници и книги за децата от вкъщи на отец Иван в Нови хан, а Българска национална телевизия им оказа помощ с два микробуса, с цел да предадат персонално подаръците.

Година по-късно 1-токласничката Илияна още веднъж провежда благотворителна акция в учебно заведение, само че този път желае да помогне на повече деца.

С помощта на приятеля си Илияна съумява да разпространява учебната самодейност в обществените мрежи.

Християн Чунов, другар на Илияна: Написахме публикация. Пуснахме я в обществените мрежи - тя пък взе,че стигна до над 100 000 души. Още на идващия ден имаш 3-4 позвънявания.

Илияна - възпитаник, 81 СУ " Виктор Юго ": Не го чакахме. От цяла България идват от Испания, Германия, даже Америка. Дрехи, играчки, книги, детски колички, проходилки, всичко - учебници, тетрадки.

В учебното заведение няма уместно помещение за събиране на даренията. По молба на Илияна и нейна съученичка община Младост обезпечава място за подаръците.

Румен Русев - кмет на Район " Младост ": Има опция да паркират бусовете, да разтоварваме подаръците. Също по този начин оказват помощ хора и от общината.

За по-малко от седмица събраните пакети и чували с дарения мъчно се побират в пространствата на общината.
Илияна - възпитаник, 81 СУ " Виктор Юго ": Това, че непрекъснато идват хора, които желаят да оказват помощ с какво ли не - в смисъл нови неща купуват от магазините си, подаряват всякакви нещa. Ни кара да си мислим, че България в действителност има положителни хора.
Илияна се надява, че положителни хора ще оказват помощ на самодейността и с превоз до Казанлък и село Лопян, с цел да стигнат подаръците до децата още при започване на идната седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР