Стотици българи се подписаха в петиция срещу назначението на бившия

...
Стотици българи се подписаха в петиция срещу назначението на бившия
Коментари Харесай

Стотици протестират срещу новия консул във Валенсия Пламен Георгиев

Стотици българи се подписаха в петиция против назначението на някогашния началник на антикорупционната комисия Пламен Георгиев за общоприет консул във Валенсия. Юристи обявиха, че кандидатурата му не дава отговор на законовите условия за този пост, а Българска социалистическа партия разгласи, че това е " насмешка " на ръководещите с обществото. Премиерът Бойко Борисов не отговори на въпроси  на " Сега " за изненадващото назначение на Георгиев.

" Българската диаспора не приема доводите на ръководещите за назначение на новия общоприет консул господин Георгиев, а точно, че той имал извънредно положителни контакти с испанските правоохранителни органи ", се споделя в подписката на българите от Валенсия. Те декларират още, че им е нужна " професионална, способена и загрижена консулска отбрана и поддръжка, тъй като болшинството сме трудещи се жители, а не нарушители ". Те питат дали е извършен конкурс за назначението на Георгиев за консул, какви непознати езици владее и какво е образованието му. От автобиографията на Пламен Георгиев, подадена в Народното събрание през февруари 2018 година, когато течеше изборът за началник на КПКОНПИ, се вижда, че той владее испански на равнище А2, което дава отговор на базисни умения. Конкурс за длъжността нямаше. Георгиев е бил утвърден на скрито съвещание на Министерски съвет преди седмица, единствено няколко дни откакто Висш съдебен съвет се събра изключително, с цел да го възвърне като прокурор в спецпрокуратурата. Така за 10 дни Пламен Георгиев смени три държавни длъжности.

Във Facebook адвокатката Грета Ганева разяснява, че Георгиев не дава отговор на законовите условия за поста. " Тъй като е общоизвестно, че Георгиев не се употребява с несъмнено положително име (той, в случай че се ползваше с положително име, нямаше да се постанова да подава оставка като началник на КПКОНПИ), липсва първото изискуемо по закон изискване ", показва Ганева, като заключава: " Защо си мисля, че колкото са го проверявали, преди да стане ръководител на КПКОНПИ, толкоз са го проверявали и в този момент. Изключението Пламен Георгиев. Точка. "   " Няма да мине тая работа по този начин! Не сме в развития социализъм да пращат стъпилите изкривено по дипломатическите ни служби в чужбина ", прибавя Ганева. 

 

УЛИКИТЕ ОСТАВАТ

" Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена безмълвно да му бере срама посред предизборна акция, с цел да бъде прикрит надълбоко няколко месеца. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно минути след подаването ѝ като последна точка преди ваканцията и я одобриха без спор, с цел да го скрият още веднъж от гласност. Подиграха се на Висшия правосъден съвет, който беше събран незабавно и изключително, с цел да го възвърне като прокурор. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по насила и безусловно голословно за общоприет консул във Валенсия, с цел да го скрият надалеч. Подиграха се на целия кабинет, който го утвърди в рисково къс период, с цел да няма време за разискване, отново за да го скрият от гласност. Подиграха се на българската общественост в Испания, като пращат там човек, който няма разбиране от дипломатическа и консулска активност, единствено и единствено да не нервира с наличието си в София. Е, очевидно е доста значим. И кой се подиграва с хора и институции ли? Има единствено един, който може да обезпечи тази светкавична поредност от парадокси - Бойко Борисов. Браво за успеваемостта! Но помнете - трупът е прикрит, само че уликите остават! ", се показва в позицията на Българска социалистическа партия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР