Стотици българи се оказаха блокирани на гръцкия остров Самотраки. Хиляди

...
Стотици българи се оказаха блокирани на гръцкия остров Самотраки. Хиляди
Коментари Харесай

Българи с дни чакат ферибот, не могат да напуснат Самотраки


Стотици българи се оказаха блокирани на гръцкия остров Самотраки.

Хиляди туристи попаднаха в огнен капан, защото на острова гори пожар, а от дни има проблем с фериботния превоз.

Трети ден туристите не могат да си тръгнат от острова поради щета на ферибота, който транспортира пасажери и коли от острова до пристанищния град Александруполис. Проблем основава и неприятното време, комбинирано със мощен вятър.

Хората, чиито резервации са завършили, трябвало да изоставен хотелите. Така се оказало, че мнозина би трябвало да спят на улицата, а други - в колите си. Гръцките управляващи търсят вид за решение на казуса.

„ Нощта я прекарахме в колата. В 9 часа през вчерашния ден чакахме ферибота, имаше 500 коли. Такъв нямаше, чакахме в 7 вечерта, след това в 11 вечерта, никакъв ферибот не дойде”, показа пред Нова телевизия един от бедстващите на острова българи Николай Николов.

Той добави, че е имало майки с деца и бременни дами. Имало е и хора, които са спали по пейките.

Според него повода за създалата се обстановка не е бил мощният вятър. „ Него го имаше от през вчерашния ден. Фериботът го нямаше и в предходните дни. Два дни нямаше вятър, ферибот обаче също нямаше. Аз съм резервирал билета си два месеца по-рано. Има доста хора, които не разполагат с финансов запас, с цел да си разрешат хотел”, изясни още българският екскурзиант.

Николов изясни, че се чака в 12.30 часа да се качат на ферибота, само че вятърът е мощен и е допустимо това да не се случи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР