Стотици автомобили се оказаха блокирани в нощта на понеделник срещу

...
Стотици автомобили се оказаха блокирани в нощта на понеделник срещу
Коментари Харесай

Заради силен снеговалеж в Токио хора се оказаха блокирани в тунел

Стотици коли се оказаха блокирани в нощта на понеделник против вторник в токийския тунел "Ямате " поради изобилен снеговалеж. Някои пасажери бяха принудени да вървят пешком, с цел да стигнат до спешните стълби и да излязат на повърхността, съобщи ТАСС.

Тунелът, дълъг към 18 километра и минаващ подземен в центъра на Токио, се счита за най-дългия в Япония. В понеделник вечерта поради снега придвижването в доста прави от скоростните пътища в града бе спряно. Както заяви телевизия Ен Ейч Кей на един от изходите на тунел "Ямате " поради снега колите не са могли да се изкачат по по-стръмното платно. В продължение на няколко часа се е образувало запушване, дълго към 10 километра. Градските служби чистели пътищата, само че колите в тунела престояли към 10 часа. След известно време някои пасажери решили да зарежат колите и пешком да стигнат до спешните стълби, с цел да излязат на открито.

Движението бе възобновено чак в шест сутринта локално време.

През миналото денонощие в Токио натрупа над 20 сантиметра сняг, температурите са ниски и пътищата са хлъзгави. В японската столица постоянно вали сняг, само че рядко се задържа, отбелязва Ройтерс.

Снегът към този момент спря и градските служби не престават да разчистват улиците, а с чистенето на тротоарите се захващат локалните поданици, притежателите на магазини и заведения за хранене. Движението обаче още е нарушено, някои влакове потеглят със забавяне.

Хиляди бяха принудени да прекарат нощта на летище "Нарита ", тъй като поради снега бяха затворени пистите и анулирани към 150 полета. След среднощ летището последователно възобнови работа.

Около 70 души са потърпевши в Токио поради снега, основно от рухване. Съобщава се за към 740 произшествия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР