Стотици автомобили излязоха в 15 часа днес в Смолян на

...
Стотици автомобили излязоха в 15 часа днес в Смолян на
Коментари Харесай

Стотици автомобили на протест срещу цените на горивата в...

Стотици коли излязоха в 15 часа през днешния ден в Смолян на митинг против цените на горивата. Те се проведоха в група във Facebook и желаеха публично позволение от община Смолян за митинга, само че им бе отказано шествие. Мотивът на кмета на община Смолян и Областно пътно ръководство бе, че ще пречат на придвижването и жителите в регионалния град, употребявайки републиканската пътна мрежа. Със своя заповед кметът на Смолян позволи митинга да се състои пред постройката на общината и театъра.

Въпреки мястото, посочено от Мелемов, те се събраха с коли на входа на града на разклона за Пампорово и Девин. Обяснението на един от уредниците, Юлиян Омбашиев, бе, че не вършат шествие, а просто събират хората, които не знаят, че митингът ще е на центъра на града. След това с надути клаксони, трикольори по колите и развяти от прозорците и надписи " Протест " те минаха по основния бул. " България ". Имаха желание да показват, като обикалят няколко пъти пред общината с колите, само че служителите на реда отбиха придвижването. Протестът се реалокира на ларгото на града и мина пешком.

" Около 1000 души обявиха присъединяване в митинга от Смолян, Рудозем, Мадан и района. Няма политическо присъединяване в организацията на митинга. Повечето сме младежи, на 20 -25 години. Протестираме главно срещу високите цени на горивата, налозите и застраховките на колите. Не желаеме оставки ", сподели основният уредник, Емилиян Шехов.

" Протестираме за ниските приходи, за високите цени на горивата, което е главната причина да се вдигнат цените на храните и медикаментите. За ниските приходи на пенсионерите. За майките с болните дечица, които нямат никаква поддръжка, макар че стачкуват толкоз време.Протестираме против всичките нелепости в тази страна. Надяваме се някой да ни чуе от по-високите постове. Тръгват на митинг повече младежите, старите някой би трябвало да ги поведе. Младите не вършат компромис повече. В множеството градове предходната седмица, на 11-и, множеството участници бяха младежи.

Във Facebook 300 души обявиха, че ще дойдат. Има хора, които желаят, само че няма да дойдат, тъй като нямат опция да се предвижат с коли. Аз работя, имам приходи. Но с тези приходи и с тези сметки - поради това, че подвигнаха гражданската отговорност, такси и другите неща, с месечен приход от 800 лв. няма по какъв начин да се издържаш, а в случай че имаш семейство - напълно ", разяснява и Омбашиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР