Стотици автобуси излязоха на протест в пет града на страната

Стотици автобуси излязоха на протест в пет града на страната ...

Стотици автобуси излязоха на протест заради кризата.


Стотици автобуси излязоха на протест в пет града на страната във вторник - София Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Така превозвачите се надяват държавата да им обърне внимание, след като от началото на коронакризата са останали без работа и без достъп до антикризисните мерки на правителството.

В София се събраха 120 автобуса, които тръгнаха от "Интерекспо център", преминаха през Министерския съвет, обиколиха през "Сточна гара" и отново се върнаха при началната си точка.

"Искаме държавата да ни забележи, защото от 18 март се опитваме да установим контакт с институциите, но до момента нямаме отговор. Ние имаме пет искания, като три от тях са икономически", заяви пред БГНЕС Илия Запрянов, който е член на УС на Националното сдружение "Случаен превоз".

Той посочи, че едно от най-важните им искания е държавата час по-скоро да каже кога и при какви условия ще бъде възстановен туристическият превоз.

"Искаме шестмесечно отлагане на всички задължения към бюджета за бранша т. нар." данъчна ваканция", както и минимум 30 000 безвъзмездна помощ, за да може да оцелее браншът. У нас има над 400 фирми, които се занимават със "случаен превоз". Също така до 100 000 лв. безлихвено кредитиране и инвестиционни кредити до 300 000 с лихва до 2%", обяви Запрянов исканията им.

Източник: mediapool.bg