Стотици американски военни ще пристигнат у нас в рамките на

...
Стотици американски военни ще пристигнат у нас в рамките на
Коментари Харесай

Стотици US военни идват у нас

Стотици американски военни ще дойдат у нас в границите на най-мащабната ротация в Европа след края на Студената война. В момента военнослужещите са на обучение в Югозападна Полша, заяви бТВ.

Операция „ Атлантическа решителност” на засилено американско наличие в Европа продължава с втора промяна от военнослужещи за идващите 9 месеца. Тя е част от европейската самодейност за сигурност, по която американското държавно управление отделя 4,8 милиарда $ за 2018 година Планирани са четири огромни учения за времето на пребиваването им в Европа.

„ Русия може да ни следи по същия метод, по който НАТО следи за техните учения”, безапелационен беше полк. Девид Гарнър, пълководец на втора бронирана бригада, Форт Рили, Канзас.

След седмица военните от втора бронирана бригада ще се насочат към разнообразни точки в Европа.В момента те се приготвят за тръгване и вършат последни изпитвания на техниката.

"В България през октомври идват 250 души с 22 бойни машини „ Брадли” и 4 танка ", описа командирът на подразделението.

Капитан Андрю Маккормак изясни, че още в първата седмица на ноември стартират учения на Ново село.

„ Ще се фокусираме върху нашето самостоятелното образование и да ги обучим за работа с нашите оръжейни системи”, означи той.

Военните от Форд Рили, Канзас, ще останат девет месеца, като единствено за 45 дни ще се предислоцират за обучение в Хохенфелс, Германия.

Подп. Пит Муун, пълководец на първи батальон, втора бронирана бригада, разяснява, че при потребност са в положение да реагират за няколко дни.

Ученията у нас стартират при започване на ноември. Предишната американска бригада от Колорадо, която беше изпратена за интервенция „ Атлантическа решителност” взе участие в най-голямото обучение в Югоизточна Европа и Черно море това лято. Трета бригада от Форд Карсън, Колорадо, към този момент товари имущество и машини, с цел да отпътува назад към Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР