Стотици американски компании - от местни сватбени салони до огромни

...
Стотици американски компании - от местни сватбени салони до огромни
Коментари Харесай

Стотици aмерикански компании се обявиха срещу нови мита върху китайския внос

Стотици американски компании - от локални сватбени салони до големи търговски вериги - внесоха мненията си в Службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати, противопоставяйки се на проекта на президента Доналд Тръмп за налагане на нови мита върху китайски импорт за 300 милиарда $, съобщи " Ройтерс ".

По-високите мита ще обиден всичко - от облекла и обувки до фойерверки и мобилни телефони, като евентуално ще вдигнат цените за американските консуматори, предизвестиха компании в рекомендациите си преди началото на седемдневни публични разисквания през вчерашния ден.

Spirit of 76, компания за фойерверки, която внася 100 % от стоката си от Китай, уточни, че митата ще причинят основна щета на бизнеса й, в който маржовете на облагата към този момент са извънредно ниски. Фирмата означи, че ще би трябвало да вдигне цените, а понижените продажби ще повлияят на наемането и проектите за разширение.

По-големи обществени компании, акциите на доста от които поевтиняха през май поради опасения, свързани с последствията от повдигането на митата, също предизвестиха за негативните резултати, до които ще докара една открита комерсиална война.

Силно се противопоставяме на налагането на спомагателни мита, съобщи в писмо до американския непрекъснат търговски представител Робърт Лайтхайзър компания " Ралф Лорън " (Ralph Lauren) Търговската верига за първокласни артикули изиска облеклата и обувките да бъдат изключени от листата с митата, изтъквайки, че повишението на митата ще понижи продажбите и ще докара до редуциране на американски служащи.

" Року " (Roku Inc), компанията притежател на " Томи Хилфигър " (Tommy Hilfiger) " Пи Ви Ейч " (PVH corp) и " Бест бай " (Best Buy) показаха предпочитание да вземат отношение при разискванията. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР