Стотици акаунти, свързани с Кремъл, разпространяват невярна информация за демонстрациитеРуски

...
Стотици акаунти, свързани с Кремъл, разпространяват невярна информация за демонстрациитеРуски
Коментари Харесай

Bloomberg: Руски тролове подклаждат протестите във Франция

Стотици сметки, свързани с Кремъл, популяризират погрешна информация за демонстрациите
Руски тролове подклаждат митингите във Франция, оповестява Bloomberg. Около 600 акаунта в „ Туитър “, за които се знае, че разпространяват вижданията на Кремъл, в този момент се занимават главно с митингите на „ жълтите жилетки “. Това показва Алиансът за гарантиране на демокрацията, звено на Германския декор „ Маршал “ на Съединени американски щати, които следят тези сметки, както и друга про-кремълска интензивност.

Профилите в „ Туитър “, следени от Алианса, нормално съдържат американски или английски вести. Но френските митинги " са на върха " на тяхната активност в продължение на най-малко една седмица. Това разяснява анализаторът на обществените медии във Фонда Брет Шафер.

" Това е много мощна индикация, че има интерес към преувеличаване на спора " за публиката отвън Франция, счита той.

Основна тематика на последните известия е, че френските правоохранителни органи са на ръба на протеста. Това изказване, което наподобява не се поддържа от обстоятелства, прилича други акции за дезинформация, подкрепени от Кремъл, които се пробват да доведат до съмнение в западните държавни управления и да демонстрират, че демократичните демокрации са в крах, споделя Шафер.

Еманюел Макрон сполучливо избегна хакерски атаки и подправените вести, с които Кремъл се опита да повлияе на предизборната му акция през 2017 година Сега, когато Франция е обхваната от митинги, руснаците наподобява са се върнали - и може би попаденията им са по-близко до задачата, написа Bloomberg.

Голяма част от предавания материал идва от съветски държавни медии, в това число новинарският уеб страница " Спутник ", RT и Ruptly, показват от Bloomberg. И дават съответен образец за подправена вест, популяризирана от тях.

" Спутник " и RT разпространиха видео на служители на реда в югозападния град Пау, които махат своите шлемове по време на митинга. В новината на съветските медии се показва, че това било знак на взаимност с протестиращите. Местната полиция и публицисти, които са били на самото събитие, обаче отхвърлиха това. Някои служители на реда са свалили шлемовете си, с цел да беседват с протестиращите и по-късно още веднъж са ги поставили.

Макрон се оплаква неведнъж по време на акцията си през 2017 година, че медиите, следени от Кремъл, популяризират подправени вести за него, тъй като е заел по-твърда позиция по отношение на Русия, в сравнение с съперниците му за президентския пост тогава.

Кампанията на Макрон е била атакувана и неведнъж посредством имейл-фишинг офанзиви, наподобяващи тези, употребявани от Русия, против организациите на Демократическата партия в Съединени американски щати, написа още Bloomberg.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР