Стотина медии публикуваха днес във Франция отворено писмо, в което

...
Стотина медии публикуваха днес във Франция отворено писмо, в което
Коментари Харесай

100 френски медии в защита на свободата на словото и Шарли ебдо

Стотина медии разгласиха през днешния ден във Франция отворено писмо, в което насочат апел за готовност в поддръжка на свободата на словото. Писмото е и в поддръжка на сатиричното издание " Шарли ебдо ", което още веднъж бе застрашено от терористичната организация Ал Каида, откакто препубликува породили дискусия преди няколко години карикатури на порока Мохамед, съобщи Франс прес.

Писмото бе оповестено в миг, в който във Франция тече делото против съучастници на нападателите против редакцията на " Шарли ебдо " и против еврейски супермаркет през януари 2015 година " Шарли ебдо " препубликува карикатурите на пророка Мохамед тъкмо в навечерието на началото на процеса.

В началото на седмицата Марика Брет, директорката на отдела за човешки запаси на сатиричното издание разгласи, че е изведена от вкъщи си поради закани против нея, сметнати за съществени.

Препубликуването на карикатурите бе приветствано, само че и подложено на критика, тъй като точно поради това Ал Каида насочи нови закани против изданието. Редица мюсюлмански страни също осъдиха препубликуването.

" В резултат на публикуването още веднъж на карикатурите на порока Мохамед на 2 септември " Шарли ебдо " още веднъж е застрашен от терористични организации. Заплахите са същинска провокация посред процеса и се простират оттатък " Шарли ", тъй като касаят също всички медии и даже президента на републиката ", споделя Рис, шеф на сатиричното издание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР