Стотина души излязоха на протест пред сградата на Община Пловдив

...
Стотина души излязоха на протест пред сградата на Община Пловдив
Коментари Харесай

И Пловдив поиска оставката на Валери Симеонов

Стотина души излязоха на митинг пред постройката на Община Пловдив с гледище за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Повод за недоволството им стана изявлението на Симеонов пред партийната телевизия СКАТ, в което той съобщи, че проектозаконът за хората с увреждания е опит " да се угоди на кресливи майки с сякаш заболели деца ".

Сред протестиращите имаше главно родители на деца с увреждания, като доста от тях бяха пристигнали с децата си. Те оповестиха, че се усещат извънредно афектирани от изказванията на Валери Симеонов по техен адрес. " Недопустимо е децата ни да бъдат наричани " сякаш заболели ". Вижте, това ли са " сякаш " заболели деца ", съобщи мъж, пристигнал със сина си, който е в инвалидна количка.

С плакати " Оставка! " и " Пловдив не желае антидемографския сякаш вицепремиер " в 18,30 часа те се насочиха на шествие към Централна поща. Там те пуснаха в пощенска кутия алегорично искане за оставката на вицепремиера.

Майките обявиха, че митингът не е политически и се разграничават от придвижване " Възраждане ". Проявата в Пловдив бе оповестена като събитие в обществената мрежа Фейсбук точно от районния координатор на придвижването в града под тепетата.
Хората бяха безапелационни, че ще стачкуват всеки ден, до момента в който Валери Симеонов не подаде оставка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР