Стоте най-големи компании в сектора на отбранителната индустрия са продали

...
Стоте най-големи компании в сектора на отбранителната индустрия са продали
Коментари Харесай

Оръжие на каква стойност са продали големите корпорации в света

Стоте най-големи компании в бранша на отбранителната промишленост са продали тежко въоръжение и военни услуги на стойност от 592 милиарда $ през 2021 година Това демонстрира отчет, оповестен от Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира (СМИИМ).

Продажбите на оръжие в международен мащаб са траяли да порастват през предходната година с 1,9% по отношение на 2020 година, макар обвързваните с пандемията проблеми във веригите на доставките, заяви ДПА.

С огромна преднина преди всичко в доставките на отбранително съоръжение не престават да са корпорациите от Съединени американски щати, демонстрират данните в отчета. В изследването са обхванати 40 американски компании, 5 от които заемат първите места в " класирането ", които взети дружно са осъществили 51% от оръжейните продажби на първите 100 корпорации в света.

На второ място е Китай с внезапно повишен дял от 18% в оръжейните доставки. Доста по-назад следват Англия с 6,8% и Франция с 4,9%. Германия има дял от 1,6% при оръжейните продажби.

С малко нарастване от 0,4 процентни пункта, Русия заема дял от 3% в международния експорт на оръжие преди нашествието в Украйна. Според данните, съветските компании форсират производството поради войната в Украйна, само че те са изправени пред усложнения с обезпечаването на полупроводници, се споделя в отчета на СМИИМ. Руските компании са наранени и от свързани с войната наказания.
 Военновъздушни сили на Съединени американски щати показват новия си високотехнологичен стелт бомбардировач, цената му е зашеметяваща
Военновъздушни сили на Съединени американски щати показват новия си високотехнологичен стелт бомбардировач, цената му е зашеметяваща

Военновъздушни сили на Съединени американски щати възнамеряват закупуване на 100 такива самолета, които ще са " гръбнака " на военната авиация
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР