Стопктадър бТВБившият здравен министър Таня Андреева изрази притеснение, че липсва

...
Стопктадър бТВБившият здравен министър Таня Андреева изрази притеснение, че липсва
Коментари Харесай

Бивш министър с мрачна прогноза за живота на децата в България

Стопктадър бТВ

Бившият здравен министър Таня Андреева изрази терзание, че липсва демографска политика у нас, с която да осигурим по-добра здравословна, просветителна и пълноценна среда за порастващите.

Тя направи и мрачна прогноза за продължителността на живота на децата у нас.

Според едно проучване през 2060 година в България 60 % ще са интензивно население, 30 % застаряващо население и единствено към 10 % население до 14 години. Децата в действителност са нашата инвестиция в това на следващия ден да ни има, сподели тя в „ Лице в лице “ по бТВ. 

Андреева разяснява и наболелия проблем с изграждане на нова детска болница.

Не зная дали знаете, вие и вашите фенове, че детската болница е строена за обществен дом, за подслон още по царско време. След това тя е реновирана и достроена, и е направена за потребността на детското опазване на здравето, съобщи тя.

Но преди една година ги нямаше тези съществени диагностични апарати, с които можеше едно детенце да се прегледа, и болно дете се разнася из всички лечебни заведения. Големината на болничното заведение и инфраструктурата не разрешава да се конфигурират всички типове апарати, добави Андреева.

Това отношение към децата обаче не личи единствено по това, откакто толкоз десетилетия ние не успяхме да създадем една болница, където да се лекуват единствено деца. Проличава и с детските градини, личи и по просветителните стратегии, които всяка година се трансформират, и всеки, който има възпитаник, може да каже, че все по-трудно разбираемо става за децата. Това е извънредно доста материал, който даже от време на време не е съгласуван с тяхното развиване за съответния клас, сподели още Таня Андреева. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР