Стопкадри Нова ТвСлед минути започва новия сезон на парламента с

...
Стопкадри Нова ТвСлед минути започва новия сезон на парламента с
Коментари Харесай

Депутатите влизат в зала, обновена с 23 милиона

Стопкадри Нова Тв

След минути стартира новия сезон на Народното събрание с обещението, че тук този път в Народното събрание публицистите ще имат доста по-сериозен и директен достъп до националните ни представители.

Само преди две години, когато Народното събрание се обитаваше за малко тук, публицистите бяха изцяло лимитирани и въобще не можеха да стигнат до народните представители, да задават въпросите.



Сега ще ви покажем с сътрудника ми оператор вратите, от които ще влизат народните представители. Тяхното влизане ще стартира по традиция малко преди 9 часа, когато е и старта на съвещанието. Всъщност пред тези порти, които видяхте преди мъничко, ще можем да стоим и ние публицистите, нещо което не беше допустимо преди няколко години, когато те бяха още веднъж тук, съобщи Мия Димитрова от Нова Тв.



Иначе 23 милиона бяха нужни за преустройството и за цялостния ремонт на пленарната зала, към която имаше доста разногласия и доста неодобрение от народните представители, които са такива и в 49-ия парламент.



Те не желаеха да бъдат в тази зала, приказвам за „ ИТН “, само че все пак те се връщат още веднъж тук поради ремонта, който следва в обичайна постройка на Народното събрание и който ще продължи към три години. Така евентуално най-малко три години тук ще се обитават народните представители, добави Димитрова.

Виждате, залата към този момент е изцяло оборудвана, а системата, с която гласоподават депутатите, също към този момент е обвързвана. Има ново видео и аудио система, която ще оказва помощ и на нас публицистите да чуваме по-добре какво се случва вътре по време на дебатите към главните законопроекти, които са основни и през този парламентарен сезон, добави Димитрова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР