Стопкадри Нова ТвЕкспертът Йонко Иванов от Съюза по авто-мото подготовка

...
Стопкадри Нова ТвЕкспертът Йонко Иванов от Съюза по авто-мото подготовка
Коментари Харесай

Експерт: Хубави млади жени с големи джипове нарушават правилата на пътя

Стопкадри Нова Тв

Експертът Йонко Иванов от Съюза по авто-мото подготовка изясни дали обсъжданата мярка за понижаване на оптималната скорост в градовете до 30 км в час ще понижи случаите по пътя.  

„ Това е плюс за да понижи жертвите по пътищата, само че то би трябвало да се съблюдава и да има правилник за неговото съблюдаване. Аз неведнъж декларирам и настоявам и сега, че имаме пет фактора, които в случай че управленците в страната се опитат да ги обединят в едно, няма да има такива проблеми, които са в този момент сега. Именно организация на придвижването, контрола на придвижването, образованието на медиите и общество и каква организация на придвижването има в огромния град “, сподели Иванов в „ Здравей, България “ по Нова Тв.



„ В София и по-големите градове, дали да приказваме за тези 30 км, би трябвало да забележим изобщо има ли организация на придвижване, и госпожа Фандъкова да си ги натовари нейните специалисти и неправителствените организации, които й оказват помощ, на един микробус и да обиколят кварталите и да се види по какъв начин този път е основен. Защото по него се движи рейс, само че на идващото кръстовище към този момент не е основен и отново е основен, когато се сложат всичките тези знаци. Те пък би трябвало да се съблюдават, когато към огромните молове, хипермаркети супермаркети или пазарищата, има знак за неразрешено прекъсване. Отидете да видите, петък, събота и неделя какво става там. Спира се тъкмо зад знака и отговорът знаете ли какъв е? Понеже било обществен плюс това нещо, ние няма да закачаме тези хора. Махнете знака тогава, махнете знака, не създавайте в обществото интригата. Има знак, а пък той се нарушава. Когато това нещо се случи, тогава може да приказваме за такива наказания, в случай че не се съблюдават 30 км “, добави Иванов.

„ В дупката по този начин или другояче, ние не може да караме с по-висока скорост от 30 км. Когато минете около учебните заведения, заран сред осем и девет и половина, на обяд сред 12 и 1,30 и следобяд към 5,30, виждате хубавите млади дами с огромните джипове, които ние сме ги учили да съблюдават закона, а те стопират там. Седи служител на реда, не им прави забележка и виждате, че тяхното дете не е в столче, а е на предната седалка и дори няма колан. Тогава може да приказваме за зоната от 30 км, дано всеки да си свърши работата и по-натам ще разясняваме “, сподели още Йонко Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР