Стопкадри бТВПроф. Георги Рачев за първи път направи дежурната си

...
Стопкадри бТВПроф. Георги Рачев за първи път направи дежурната си
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Извинявам се, че гъкна

Стопкадри бТВ

Проф. Георги Рачев за първи път направи дежурната си прогноза за времето онлайн.

Той се включи по скайпа от вкъщи си и разумно първия въпрос на Мария Цънцарова беше какво написа в извинителната му записка, откакто не е съумял да пристигна в студиото.



В извинителната записка написа „ професионална дисторция “, едни път годишно губене на глас, и по тази причина се оправдавам на феновете, че малко им гъкна, сподели професорът по бТВ.

Според Рачев се оочаква едно бързо стопляне на Бъдни вечер и на Коледа, чак до Стефановден.



Топло и над обикновено време. Ще вали ли дъжд, само че не чакам от 3 до 5 литра да падне в София, на някои места ще има повече. Хубавото е, че снегът ще си остане в планините, добави той.



А тука долу в ниското, на 700-800 метра, ще си бъде дъжд. Може при започване на процеса да забележим няколко снежинки, по отношение на уплашат тези, които ги ловят, сподели типичното си възприятие за комизъм Рачев.

Той разкри, че в София оптималните температури ще са 10-13 градуса, даже 14 във вторник.

Край морето обаче се чакат обаче високи скорости напразно от 50-80 километра, че и повече, тъй че ще бъде прохладно, въпреки че температурите във Варна ще доближава 16 градуса.

Топлото време ще продължи съвсем до края на годината, над обикновено време, и в случай че направя един дребен взор малко напред, ще видите, че ще стартираме новата година с още по топло време, съобщи още Рачев.

Това доста топло време обаче, няма да е толкоз топла, колкото беше предходната година, когато от 31-ви до 2-ри януари в Европа бяха маркирани над 1000 топлинни върха, локални и национални. Така че времето ще бъде по-топло, само че няма да е по този начин рисково топло, както беше предходната година, сподели проф. Георги Рачев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР