Стопкадър Sportal.bgШеф на БФС обяви, че подготвят нещо, което ще

...
Стопкадър Sportal.bgШеф на БФС обяви, че подготвят нещо, което ще
Коментари Харесай

Гонзо: На 8 декември ще представим нещо, което не е правено в България

Стопкадър Sportal.bg

Шеф на БФС разгласи, че приготвят нещо, което ще се случи за първи път у нас. 

Техническият шеф на България Георги Иванов похвали работата на Илиан Илиев и щаба му в мачовете срещу Унгария (2:2) и Сърбия (2:2). Гонзо е безапелационен, че отборът ни има огромен капацитет, само че някои хора не го виждат.

Иванов добави, че в БФС се работи добре, само че хората не го знаят, тъй като гледат единствено резултатите и добави, че на 8 декември футболният съюз ще показа нещо, което не е правено в България, написа Sportal.bg.

“Поздравявам треньорския екип за метода, по който подреди тима в двата мача. Показахме капацитет, друго лице. От една година дублирам, че този тим има капацитет, някои хора не го виждат.

Поставихме една основа, някои хора не я виждат. В този цикъл, в който играхме, видяхме Сърбия и Унгария какви тимове имат. За тази една година беше доста мъчно, само че Илиан Илиев и треньорският екип демонстрираха по какъв начин би трябвало да се играе.

Промениха схемата. Българските тимове играят в система с четирима бранителя и при предходния треньор трябваше да си трансформират цялото мислене за три дни. Илиан откри верния метод да подреди тима и то се вижда от резултатите.

Когато един треньор няма резултати, постоянно грешката е в управлението, че го е назначило. Не бягаме от отговорност. Не споделяме, че Кръстаич е отговорен. Сега демонстрираме едно неизменност.

Нашите футболисти устояха освен физически, само че и ментално против два доста съществени тима.

При тегленето на жребия всички мислехме, че Сърбия и Унгария не са Франция и Италия, само че пък имат футболисти на равнище Франция и Италия.

Потенциалът на играчите е по-голям от това, което имаме като точки и класиране ”, сподели Гонзо след днешното тъждество против Сърбия в Лесковац.

“Поканен съм от Боби Михайлов да работя във футболния съюз. Опитвам се да работя по този начин, че освен мъжкия тим, само че и всички други гарнитури да се развият. Трябва да работим с ДЮШ. Затова приказваме за единна методика. След 10 дни ще представим учебник или както желаете го наричайте. На 8 декември ще представим нещо, което не се е предписание в България. То е целесъобразно за клубовете, не е наложително. Много е мъчно да накараш частни компании да го съблюдават, тъй като клубовете са такива. Не можеш да им го наложиш ”, обясни техническият шеф на “трикольорите ”, след което още веднъж разяснява безредиците в София от преди три дни.

“Казвам, че ние работим добре, само че доста хора не го знаят, тъй като гледат единствено резултатите. Ако питате мен, постоянно съм си тръгвал самичък. И в този момент не ми е проблем да си подам оставката.

Ние желаем почитателите на стадиона, само че не желаем такива нападателни почитатели. Гледаме европейски мачове, такива неща са неприемливи.

Има много образци, в които при такива вълнения умират хора. Говорихме с УЕФА и те поддържаха решението. Ако бяха на стадиона, можеше да се случи нещо доста, доста по-лошо. Виждаме политически кавги - гледаме една партия желае оставки на хора от друга. Футболът не е бойна сцена ”, приключи легендата на Левски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР