Стопкадър Novini.bgЗърнопроизводителите имаха тежка среща с министър-председателя.Имахме дълга, интензивна и

...
Стопкадър Novini.bgЗърнопроизводителите имаха тежка среща с министър-председателя.Имахме дълга, интензивна и
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите се срещнаха с премиера и отмениха протеста

Стопкадър Novini.bg

Зърнопроизводителите имаха тежка среща с министър-председателя.

Имахме дълга, интензивна и забавна среща със зърнопроизводителите. От една страната в бюджета имаме 500 млн. лв. повече, въпреки това имаме усложнения в аграрния бранш. Трябва да намерим пресечна точка за това кои са най-пострадалите браншове и по какъв начин да им се помогне. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков след среща, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Има три групи проблеми, които би трябвало да се адресират. Следващата седмица ще има нова среща, на която ще участва и финансовият министър.

Тази среща през днешния ден е прехождана от друга 5-часова. Днешната беше доста градивна и излизаме от нея с оптимизъм. Убеден съм, че ще стигнем до резултата, който търсим, съобщи земеделският министър Кирил Вътев.

За нас беше значимо да се разберем, тъй като тематиката е значима за всички от аграрния бранш. Надявам се до края на седмицата да сме изчистили всички ставки.

Ще предложим пакет от законови промени, които ще решат дълготрайните проблеми в бранша.

На въпрос дали това значи, че стачките се анулират, министър председателят Денков съобщи, че е елементарно да се заплашваме, само че това няма да докара до нищо. Има неща, за които не можем да си затваряме очите. Важно е секторът да върви напред, сподели акад. Денков.

От брифинга стана ясно още, че зърнопроизводителите отнемят митинга си към този момент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР