Стопкадър Нова ТвТрагедия е станала на улицата в американски щат.Мъж

...
Стопкадър Нова ТвТрагедия е станала на улицата в американски щат.Мъж
Коментари Харесай

Расист застреля трима души във Флорида и се самоуби

Стопкадър Нова Тв

Трагедия е станала на улицата в американски щат.

Мъж с извънредно расистки убеждения простреля трима души във Флорида, след което се самоуби. Федералното бюро за следствие посочи, че причинителят е бил бял, а трите жертви са били чернокожи.

Нападението е станало в квартал, обитаем с афро-американци, близо до центъра на град Джаксънвил. Мъжът е бил облечен във военна униформа и носел бойна карабина и револвер. Смята се, че е работил самичък и е нападнал случайни минувачи край супермаркет.

Преди тройното ликвидиране е написал няколко текста, в които говорел с ненавист за хората от други раси. Тази година Съединените щати са на път да слагат антирекорд. Досега са регистрирани най-вече всеобщи стрелби, откогато се води статистика.

" Сърцето ми се къса, че загубихме скъпи животи. Сърцето ми се къса, че едни и същи квартали са атакувани още веднъж и още веднъж. Не знам какъв брой би трябвало да си болен, с цел да нападнеш някого поради расата му ", съобщи Дона Дийган, кмет на Джаксънвил.

" Стрелбата е била расово стимулирана. Мразел е хора с тъмна кожа. Написал е, че желае да убива " чернилки ". Само един път ще употребявам тази дума. Искам да е ясно също, че няма данни той да е бил част от група. Действал е самичък ", посочи Ти Кей Уотърс, шериф на Джаксънвил.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР