Стопкадър Нова ТвТова, което всички очакваха, вече е факт.Станаха ясни

...
Стопкадър Нова ТвТова, което всички очакваха, вече е факт.Станаха ясни
Коментари Харесай

Обявиха министрите в кабинета „Денков-Габриел”

Стопкадър Нова Тв

Това, което всички чакаха, към този момент е реалност.

Станаха ясни министрите в проектокабинета „ Денков - Габриел ”. Той ще бъде препоръчан от акад. Николай Денков с втория мандат, връчен на „ Продължаваме Промяната - Демократична България ”. Папката ще бъде върната на президента със състав на държавно управление в понеделник от 11 часа, написа nova.bg.

Пълният лист с министрите: 

Николай Денков - ротационен министър-председател за първите 9 месеца 

Мария Габриел - вицепремиер и министър на външните работи, ротационен министър-председател за вторите 9 месеца

Асен Василев – министър на финансите. Той е съпредседател на Политическа партия и някогашен отраслов министър в кабинета „ Петков ”. 

Калин Стоянов – министър на вътрешните работи

Тодор Тагарев – министър на защитата. Той е бивш длъжностен министър и проекто подобен в кабинета „ Петков ”. 

Юлиан Попов – министър на околната среда и водите. Той е някогашен длъжностен министър в мандата на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев.

Румен Радев /зам.-председател на АИКБ/ - министър на енергетиката

Андрей Цеков – министър на районното развиване и благоустройството. Той е народен представител от Политическа партия и бивш зам.-министър.

Кирил Вътев – министър на земеделието и храните. Той притежател на месопреработвателната компания „ Тандем ”.

Проф. Галин Цоков – министър на образованието и науката

Кръстю Кръстев – министър на културата

Богдан Богданов - министър на стопанската система и промишлеността

Милена Стойчева – министър на нововъведенията и растежа

Иванка Шалапатова – министър на труда и обществената политика

Атанас Славов – министър на правораздаването

Георги Гвоздейков – министър на превоза и известията. Той е някогашен народен представител от Политическа партия и шеф на закритото сдружение „ Хели Мед Сървиз ”.

Проф. Христо Хинков – министър на опазването на здравето. Той е дълготраен шеф на Националния център по публично здраве и разбори.

Зарица Динкова – министър на туризма. Тя е от „ Зелено придвижване ”. 

Александър Йоловски – министър на електронното ръководство. Той е бивш зам.-министър. 

Димитър Илиев – министър на младежта и спорта. Илиев е автомобилен играч. 

„ Новината от през вчерашния ден е, че имаме състав на кабинет. Новината от през днешния ден е, че организирахме диалози за това по какъв начин би трябвало да осигурим болшинство за конституционната промяна. Днес разговаряхме за това ”, съобщи акад. Денков.

„ Подходих в тези диалози с разсъдък, а не с страст. И има резултат. Освен състав на държавно управление, имаме и болшинство за конституционна промяна ”, разгласи Габриел.

Тя благодари на парламентарните групи ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи за търпението и разговор. „ Сложиха ползите на жителите над партийните и ясно обявиха евроатлантическата ориентировка на страната ", добави Габриел.

„ Всеки български жител желае да живее в страна, чиито институции са постоянни. Освен законите и нормите, това зависи от хората, които работят в институциите. Те би трябвало да са експерти. Ние заставаме зад всеки един чиновник в администрацията, който дава отговор на критериите и с работата си е потвърдил, че пази ползите на жителите и страната ”, сподели Мария Габриел.

„ Нашата стратегия планува да работим интензивно по приемане на закони от Народно събрание за транспарантна и виновна администрация, обезпечаване на непрестанен мониторинг и противоположна връзка с жителите, качествени обезпечени услуги за жителите. Всички държавни чиновници които извършват отговорностите си политически неутрално и са съгласувани със законите на страната могат да бъдат спокойни за своята реализация. Нашите дейности ще бъдат водени от законите правовата страна ”, акцентира още Мария Габриел.

Денков посочи какво са обсъждали през днешния ден с Движение за права и свободи.

„ Говорихме по какъв начин би трябвало да се правят съответните промени в Конституцията, по какъв начин да се подходи към промяната на регулаторите, тъй че да не се усеща някой изключен от процесите, като това ще се случва ясно и транспарантно. Примерно за регулаторите ще се разискват претендентите, само че те ще са показани в нс. От този вид бяха полемиките, за механизми, а не за скрити сделки ”, сподели той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР