Стопкадър Нова ТвСъстоянието на пребития съпредседател на сдружението на българските

...
Стопкадър Нова ТвСъстоянието на пребития съпредседател на сдружението на българските
Коментари Харесай

Чакръкчиев: Пребитият Бекир в Струга е по-добре, очаквам нападателите да бъдат заловени

Стопкадър Нова Тв

Състоянието на пребития съпредседател на сдружението на българските македонци в Струга Бекир Кадриески се усъвършенства, само че като цяло остава тежко.

Това разгласи за Нова Тв сътрудника на Бекир в съдружие „ Шемето “ Живко Чакръкчиев.

„ Тази заран го чух, малко по-добре е от през вчерашния ден, защото през вчерашния ден беше безусловно несъответстващ. Тази заран удостовери, че продължава да уринира кръв, очевидно че има доста съществени вътрешни пострадвания “, сподели Чакръкчиев.

Припомянаме, че нападението е осъществено от пет индивида по едно и също време. Четиримата са държали крепко Бекир, а петият го е налагал с бокс. След това са го ритали долу на земята.

„ За тях разбрах, че са хора, които нормално извършват такива поръчки против възнаграждение. Те са хора от Струга, Бекир ги знае и са докладавани на полицията. Очаквам да бъдат хванати и да бъдат разпитани, с цел да се разбере истината. Кой ги е предиздвикал, кой им е платил, въобще по какъв начин и за какво въобще е осъществен този възмутителен акт. Според мен безусловно е проява на изтощение и злоба “, сподели още Чакръкчиев.

 „ Бекир няма български паспорт, само че през 96-а година, тогава му е било първото залавяне, арестуване и пребиване от тамошните управляващи, тамошните служби. Тогава са го били, поради това че той има българско съзнание и самоопределяне. Никога не се е отказвал обаче от това. По някой път изпитва огромни болки в главата поради последствия от тези неща “, добави Чакръкчиев.

„ За разлика от доста хора, Бекир е мохамеданин по-вероизповедание, само че като ръководител на българите в Македония на съдружие „ Шемето “, той събира към себе си наши симпатизанти, които са и християни и мюсюлмани. Всички го почитат н икога не е бил човек, който да показва някаква експанзия и да има нападателно държание “, разкри още Чакръкчиев.

„ Той дори ми сподели, че в никакъв случай с тези хора не се е спирал да приказва. Той ги знае кои са, обаче той с тях в никакъв случай не е имал никакво прикосновение, което ми приказва, че са изпратени “, приключи Живко Чакръкчиев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР