Стопкадър Нова ТвПолитологът Любомир Стефанов изрази лично мнение за заличения

...
Стопкадър Нова ТвПолитологът Любомир Стефанов изрази лично мнение за заличения
Коментари Харесай

Политолог за заличения наш клуб в Битоля: Утре ще е фирма, после паметник

Стопкадър Нова Тв

Политологът Любомир Стефанов изрази персонално мнение за заличения от управляващите на Република Северна Македония български клуб „ Иван Михайлов “, който към този момент е без регистрация.

„ Ние не би трябвало да стоим безразлични към тези неща, защото в този момент е клуб, на следващия ден ще е компания, а след това и монумент. Тези истории са задоволително неприятни истории и за жалост методът, по който там се приказва за нас, не провокира в нас схващане. В нашето Народно заседание има решение по въпроса, има признати заявления има консултативни препоръки при президента. Всичко зависи ог документални позиции, когато такива неща се случват там. Това е в полето не на изпълнителната власт, а на служебното държавно управление, което би трябвало да контролира нещата, само че да не качва по-нагоре тематиката. Тоест, да е ясно от какъв порядък на институционални взаимоотношения сходно нещо в Македония в този момент ще има реакция в България “.

Това сподели Стефанов в „ Пресечна точка “ по бТВ.

„ Искам да видя причините апропо за отричане на регистрацията на българския клуб в Битоля с това име. Какъв им е казуса тъкмо, че се споделя Иван Михайлов - че е в Битоля, че е в Скопие, че е в Крива Паланка, в Куманово, какъв е казусът тъкмо, защото правосъдните решения се основават на доказателства и причини. Ако просто не ни харесва и по тази причина ще откажем регистрация, както и да се споделя клубът, това прозира откъм гърба или пък се търси следващ мотив за ескалация на напрежение. Тоест, пробват се да върнат нещата в нашия дневен ред, откакто предходната година стана ясно, че българското Народно заседание прави доста взаимни отстъпки “, добави Любомир Стефанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР