Стопкадър Нова ТвКрасимир Каракачанов призна, че не е чувал наш

...
Стопкадър Нова ТвКрасимир Каракачанов призна, че не е чувал наш
Коментари Харесай

Каракачанов обясни защо младите шофьори правят катастрофи

Стопкадър Нова Тв

Красимир Каракачанов призна, че не е чувал наш министър или регионален шеф да бъде заловен, санкциониран или осъден за превишена скорост.

По този метод той стартира коментара си равни ли са всички министри пред закона, както да вземем за пример се случи в Австрия, където на финансовия министър Магнус Брунер му лишиха шофьорската брошура за 4 седмици, откакто бе хванат да кара с превишена скорсот.

Няма подобен случай у нас, само че в действителност казусът е в това, че властимащите употребяват привилегията примерно да употребяват НСО. Това е въпрос на персонален избор. Примерно аз като министър и заместник-председател на Народното събрание отхвърлих да употребявам НСО, само че някои сътрудници считат, че откакто са попаднали във властта, са най-великите и могат да вършат всичко, добави той в „ Пресечна точка “.

Не бих упреквал единствено водачите на НСО или охраните, а самочувствието, което получават, изключително тези хора в политиката, които инцидентно се попаднали там или с връзки. Във властта могат да си го разрешат, по този начин е разрешено - или да се изплатят на някое по-високо равнище или да замажат казуса, сподели още някогашният боен министърпо Нова Тв.

Впоследствие Каракачанов разгласи за какво 80% от злополуките по нашите пътища са осъществени от млади пияни или дрогирани водачи, които са на по 19-20 години.

Ето какво сподели по този мотив Красимир Каракачанов:

Това са хора, които нямат възприятие за почитание на институциите, на реда, само че всичко стартира от учебно заведение. Какво очаквате да излезе от нашата просветителна система, когато в учебно заведение доста от нещата като образование ги няма и мачкат учителя. На учителя, въпреки че му увеличихме заплатата, не му увеличихме пълномощията. Той няма права и ученикът още от 7-годишна възраст до 19-годишна, до момента в който излезе от образованието, вместо да бъде учтив от учителя в почит към институцията, в почитание към закона и почитание на учителите, учителят знае, че е безгласна писмен знак.

Оттам стартира всичко, тъй като в случай че уплашат ученика, тате, който е с връзки или с по-дебел портфейл, отива при шефа или намира някой народен представител или някой кмет и учителя бива осъден.

Преди младежите ходеха и в казармата, там процеса по образование и дисциплинираност се усъвършенстваше, само че в този момент и това го няма.

Всичко му е разрешено на младия, гледа екшън филми с над 130 натрупа, и най-после нарушителят с куфар пари и красива госпожица си отпътува, а младежът човек счита, че това е живота.

Ако не възпитаваме децата по различен метод, няма по какъв начин да чакаме смяна на това, което се случва по пътищата. Само със затвор и лишаване на автомобила няма да се случи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР