Стопкадър Нова ТвБългарски ученици показаха, че са големи българи с

...
Стопкадър Нова ТвБългарски ученици показаха, че са големи българи с
Коментари Харесай

Ученици предотвратиха влакова катастрофа в Горна Оряховица

Стопкадър Нова Тв

Български възпитаници демонстрираха, че са огромни българи с това, което направиха във влака.

Двама деветокласници от ПГЖПТ „ Никола Вапцаров “ в Горна Оряховица са предотвратили сериозна влакова злополука. Инцидентът станал преди седмица край гарата в село Дралфа. Тогава последният вагон на бързия трен Варна-София се озова на две жп линии, а хипотетичната причина за това е прибързана реакция на ръководителя на придвижването. По всяка възможност той е обърнал по-рано стрелката, до момента в който влакът прекосявал. 

На излизане от гара Дралфа влакът се опитал да премине от един коловоз на различен, защото част от сектора е в ремонт. Последният вагон не съумял да смени релсите и застанал напречно на жп линията. 

" Когато видях какво става, дръпнах неочакваната спирачка и влакът спря на момента ", описа в ефира на " Здравей, България " по Нова Тв Никълъс Михайлов. Той и връстникът му Йордан Киров всеки ден пътуват с въпросния трен до учебно заведение. По думите им ниската скорост, с която са се движили, е и повода да не се стигне до по-сериозен случай. 

" Когато излязохме да огледаме периметъра, забелязахме, че има дирек, който беше на към метър от вагона. Реално щеше да се вреже във влака ", сподели още Михайлов.

Според Иван Чолаков, шеф на ПГЖПТ " Н.Й. Вапцаров " - Г. Оряховица, двете момчета са предотвратили сериозна влакова злополука. " Можеше вагонът да се обърне. В него, с изключение на те, са пътували и други пасажери, и чиновници на железницата, което щеше да е огромна покруса ", разяснява Чолаков. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР