Стопкадър Нова ТвПетел следи какво се случва в ивицата Газа.Израелската

...
Стопкадър Нова ТвПетел следи какво се случва в ивицата Газа.Израелската
Коментари Харесай

Израелската армия откри най-големия тунел на Хамас

Стопкадър Нова Тв

" Петел " следи какво се случва в линията Газа.

Израелската войска заяви в неделя, че е разкрила най-големия тунел на Хамас в линията Газа до момента, единствено на няколкостотин метра от основен граничен пункт. Размерът му беше подобен, че дребни транспортни средства биха могли да пътуват в тунела, заяви фотограф на AFP, получил достъп до него.

Подземният проход е част от по-широка разклонена мрежа, която се простира на повече от четири километра и се намира на 400 метра от граничния пункт Ерец, се споделя в изказване на армията. Струва милиони долари и лишава години, с цел да се построи, споделиха израелските сили.

Проектът се управлява от Мохамед Яхя, брат на шефа на групировката Яхя Синвар, за който се счита, че е уредник на офанзивите от 7 октомври. „ Пчелната пита “ от проходи включва дренажни системи, електричество, вентилация, канализация и информационна мрежа, както и релси.

Подът е уплътнен пръст, до момента в който стените му са стоманобетонни, а входът е железен цилиндър със стени с дебелина 1,5 сантиметра. Кадри, публикувани от израелската войска, за които тя сподели, че са снимани от Хамас, демонстрират малко строително транспортно средство, което се вкарва в тунела, просторен краткотраен склад, цялостен с авансово излят бетон за облицоване на стените, и служащи, които копаят подземен благодарение на груби електрически принадлежности. Израелската войска заяви, че е разкрила огромен брой оръжия, съхранявани в тунела, подготвени да бъдат употребявани при нахлуване, написа tribune.bg.

Хамас е изразходвал големи запаси в плана, сподели подполковник Ричард Хехт, представител на армията, и го е направил, с цел да " обслужва единствено една цел - да нападна страната Израел и нейните поданици ". Той сподели, че тунелът е съзнателно издигнат покрай пропускателния пункт Ерец, който Израел употребява, с цел да улесни прецизно следеното влизане на палестински служащи и тези, пътуващи за здравна помощ.

„ За Хамас нападението против народа на Израел продължава да има приоритет пред поддръжката на народа на Газа “, сподели той. Наречен от израелските военни " Метрото в Газа ", лабиринтът от тунели под крайбрежната територия в началото е основан като метод за заобикаляне на съкрушителната израелско-египетска обсада, въведена от 2007 година Стотици тунели бяха издигнати под границата с Египет и в Синайската пустиня, позволявайки на хора, артикули и оръжия да минават в Газа от външния свят. След войната с Израел през 2014 година мрежата от тунели беше разширена и Хамас постоянно я употребява, с цел да улесни своите ракетни изстрелвания. Проучване, оповестено на 17 октомври от Института за модерна война към американската военна академия Уест Пойнт, споделя, че има 1300 тунела, разпростряли се на 500 километра. Израелската войска заяви при започване на декември, че е разкрила над 800 тунела, като 500 са унищожени. Съобщения в израелските медии предходната седмица споделиха, че армията обмисля наводнение на тунелите с морска вода, изпомпвана от Средиземно море, и към този момент е провела сполучливи проби.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР