Стопкадър Нова нюзПикът на грипа предстои, той не е далеч

...
Стопкадър Нова нюзПикът на грипа предстои, той не е далеч
Коментари Харесай

Ива Христова: Пикът на грипа ще е в края на януари

Стопкадър Нова нюз

Пикът на грипа следва, той не е надалеч и ще е в края на януари. Превенцията са противогрипните ваксини, носене на маски, отбягване на срещи с доста хора и най-много да си стоим у дома. Защото е най-добре, в случай че този, който носи вирус, да се изолира.

Това разяснява за NOVA NEWS проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Заболяемостта от грип и остри респираторни болести се ускорява. При обособени области към този момент доближава оптималните равнища и надлежно се придвижва, по този начин да се каже заболяместта, от Източна България към Централна сега, с цел да доближи до Западна и надлежно де се окаже правилно, че в действителност в края на януари евентуално ще е пика в цялата страна, добави проф. Христова.

Не е належащо обаче да се вкарва грипна зараза в цялата страна, тъй като областите, които излизат, в действителност следват след тях области, които влизат в тази епидемиологична обстановка, тъй че това е нещо като вълна, а не обгръщане на цялата територия по едно и също време и по-скоро няма смисъл от общо за цялата страна. Има смисъл по места интензивно да се следи, да се следи и надлежно да се афишира грипна зараза, съобщи още проф. Ива Христова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР