Стопкадър Нова нюзМика Зайкова отправи революционно предложение за министрите към

...
Стопкадър Нова нюзМика Зайкова отправи революционно предложение за министрите към
Коментари Харесай

Мика Зайкова към ГЕРБ и ПП: Съкратете министри

Стопкадър Нова нюз

Мика Зайкова насочи революционно предложение за министрите към двете политически партии и изригна с взривяващ коментар за пенсиите.

„ За това от кое място и по какъв начин да съкратим дейно разноските, без да можем да навредим на развиването на стопанската система, аз си мисля, че в случай че ние, тъй като Европейската комисия ни дава 10 милиарда и 800 милиона, с цел да можем ние, които изоставаме безумно, да настигнем Европа и вероятно да влезем в Еврозоната, и тези пари са ориентирани към нововъведения, към реструктуриране на администрацията, би трябвало нещо да се направи с администрацията. Все си мисля, че първото деяние, двете сили което би трябвало да създадат, дали ГЕРБ, дали „ Продължаваме промяната “, е да помислят: Абе, не са ли доста 20 министри и министерства, и издръжката им “, сподели Зайкова по Нова нюз.

„ Искам да прибавя още две неща, че няма по какъв начин да имаме разцвет и да достигнем до него, в случай че ние първо не вършим нововъведения, второ, не харчим парите, които са ни дадени, а това са 13 милиарда в Плана за възобновяване и 10 милиарда и 800 милиона в европрограмите, които ги дава Европейската комисия. Ако не ги харчим дейно и не ги крадем, това е цялата работа. Така че с този бюджет няма да може да работи новото държавно управление, би трябвало нов бюджет, би трябвало да има места за рязане, само че мисля, че акцентът би трябвало да бъде върху увеличение на приходите “, добави Зайкова.

„ Що се отнася до пенсиите, дано да съпоставим междинната и минималната пенсия с показателя на потребителските цени и стандарта на живот. 1400 лв. трябват на човек, с цел да живее, а 427 лв. е минималната пенсия. От 1 юли 788 лв. ще бъде междинната пенсия, т.е., какво споделям. Искам да ви кажа, че не трябва да се пипат пенсиите. Напротив, в случай че би трябвало нещо да вършим в тази система, би трябвало да извадим общественото подкрепяне, тъй като и Европейската комисия ни споделя това и по тази причина ни е дала 2 милиарда и 700 милиона. В момента над един милион наши пенсионери живеят под прага на бедността или към него “, съобщи още Мика Зайкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР