Стопкадър Нова нюзДипломатът Елена Поптодорова коментира резултатите от класация, според

...
Стопкадър Нова нюзДипломатът Елена Поптодорова коментира резултатите от класация, според
Коментари Харесай

Дипломат: Руските служби се чувстваха уютно у нас дълго време

Стопкадър Нова нюз

Дипломатът Елена Поптодорова разяснява резултатите от ранглиста, съгласно която България е на второ място след Полша по обвинявания против съветски шпиони в страната. В нашата страна са повдигнати седем такива за последните пет години.

Обяснението, несъмнено, стъпва на доста по-дълъг интервал от време обратно, когато най-естественото място за дейности на съветските служби беше България и явно това продължи дълго време. Смятам, че Полша е преди всичко точно поради тези специфичност. Самата Полша е доста друга страна, има доста мощни лични служби, национални служби, доста мощно възприятие за лична еднаквост и в никакъв случай през годините не е допускала такова мощно въздействие на Москва, каквото примерно сме позволили ние у нас. Смятам, че този мотив е тъкмо противоположен, тъкмо поради уютното битие на тези служби в България в продължения на доста десетилетия, както и отправната точка, че България е във вътрешността най-много в района, само че за какво не и най-малко вътре към Западна Европа. Затова си мисля, че доста разнообразни са били претекстовете, които са структурирали кадровите решения на съветските служби във връзка с Полша, България пък и на останалите страни.

Това съобщи за Нова нюз дипломатът Елена Поптодорова.

Това че съдът още не е излязъл с решение по нито едно от тези седем каузи, значи, че ние желаеме да покажем нещо, пък оттова насетне няма значение по какъв начин е подплатено то и каква е същността му, и това за жалост се случва в съвсем всички сфери. Тръгваме с някаква детонация и след това в действителност не довеждаме нищо до нужния свършек, добави Поптодорова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР